Doi coregrafi de talie mondială juraţi la “Street Groove Jam” Reghin

Nu e o glumă chiar s-a întâmplat la Reghin, coregrafii Mr. Wiggles din New-York şi Lil Jazz din Brazilia au venit în municipiul nostru să predea lecţii de dans. Startul venirii la Reghin a celor mai experimentaţi coregrafi ai momentului a fost dat în 2012 cu prilejul celei de-a VI-a ediţii a taberei de dans şi cultură urbană “Dance Camp România”, din cadrul Complexului “Dansul Viorilor”. Dacă atunci au venit aici Buddha Stretch (un inovator al dansului Hip Hop, dansator şi instructor celebru care a semnat mai multe coregrafii în videoclipurile lui Michael Jackson, Briteny Spears şi Will Smith) şi Ejoe Wilson, în ajunul anului 2015, Reghinul a reuşit să aducă alţi doi coregrafi de talie mondială. Steffan Clemente, cunoscut sub numele Mr. Wiggles, (fost coregraf al lui Michael Jackson şi dansator de prestigiu care a apărut în videoclipuri celebre ale unor artişti consacraţi precum, Madonna, Usher, Limp Bizkit sau Missy Eliot) este prima oară în România invitat de onoare la Reghin. Iar cel de al doilea mare coregraf în vizită de lucru în „oraşul viorilor”, a fost Lil Jazz din Brazilia, considerat unul dintre cei mai rapizi şi cei mai buni dansatori de dancehall şi afro dance din lume. Coregrafii au venit în premieră la Reghin pentru a le demonstra în paşi de dans, tinerilor din România cum au reuşit să facă din pasiunea lor un mod de viaţă şi au purtat discuţii libere cu dansatorii autohtoni pe tema evoluţiei mişcării de street dance la nivel internaţional. red318 (Small)

Reghinul devine capitala culturală a street dance-ului din România

Municipiul Reghin a găzduit în perioada 4-6 decembrie a doua ediţie a Concursului Festival Internaţional “Street Groove Jam” 2015, cea mai importantă competiţie de street dance din România, eveniment care a reunit aproximativ 300 de iubitori ai street dance-ului din ţară şi Bulgaria care timp de trei zile au ţinut ocupate 7 hoteluri reghinene. Evenimentul a fost organizat şi în acest an de Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Reghin, trupa de dans Street Grouve Crew şi Fondul Comunitar Reghin. Dacă la prima ediţie s-au înscris 150 de concurenţi anul acesta numărul concurenţilor dornici să participe la acest festival s-a dublat pentru faptul că ”Street Groove Jam” a cuprins workshopuri pentru participanţi susţinute de Mr. Wiggles din New-York şi Lil Jazz din Brazilia, doi dintre cei mai în vogă dansatori ai planetei. Vineri, 4 decembrie, au avut loc secţiunea de worksopuri, susinute de cei doi invitaţi speciali, în incinta Restaurantului ,,Monte Carlo” din municipiu şi preselecţile urmând ca în ziua de sâmbătă de la orele 17.00 să înceapă concursul propriu-zis structurat pe cinci secţiuni. Dansatorii care s-au încumetat să se înscrie în concurs au fost atent jurizaţi pe scena Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din municipiu atât în cadrul calificărilor cât şi în bătăliile finale, de Mr. Wiggles (USA), Lil Jazz (Brazilia), Irina Lalciu (Bucureşti), Renata Veszi (Oradea), Mircea Exarcu (Bucureşti) şi Kidu (Bistriţa). Premiile puse la bătaie au fost pentru secţiunile Breaking (Hip-Hop) (1 vs 1), Freestyle-Hip-Hop (1 vs 1), DanceHall (1 vs 1), All Styles: (3 vs 3). „În urma încheierii festivalului internaţional concurs “Street Groove Jam” ediţia a II-a, putem spune fără falsă modesite că Reghinul este un pion foarte important pe harta dansului, pe lângă dansul sportiv, putem spune că este o capitală culturală a street dance-ului cu toate ramificaţile lui. Am avut foarte mulţi concurenţi care au adus elemente de excepţie, acrobatice care au provocat extaz şi furori în sală. Aşa că sunt convins că anul viitor vom avea de câştigat, ca imagine ca număr de spectatori şi iubitori de gen şi pe lângă acest aspect un asemenea festival va aduce interes pentru bugetul local, pentru că sub o formă sau alta el va contibuii în procesul creşterii economice a turimului local” a declarat pentru ,,Glasul Văilor”, Marcel Naste directorul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”.

Bucureştenii au câştigat şase premii la Street Groove Jam 2015

Conform organizatorilor premiile Festivalului Internaţional „Street Groove Jam” 2015, ediţia a II-a, au constat în diplome, medalii, trofee şi premii în bani în valoare de 1000 de euro. În urma deliberării juriului cei mai buni dansatori din cele cinci secţiuni eliminatori au fost Alexa din Bucureşti la secţiunea Dancehall 1vs1, Boby Noris din Satu-Mare la secţiunea Breakin 1vs1 şi trupa Revoluţion din Constanţa la secţiunea All Styles 3vs3. În cea de-a de-a IV-a secţiune, Crew Show Kids, locul I a fost adjudecat de fetele de la Switch Crew din Oradea, care în 2014 au ajuns în marea finală în show-ul TV Next-Star, locul II a revenit celor de la Big Bounce şi locul III fetelor de la Mini Truble, ambele formaţii din Bucureşti. Iar la ultima secţiune a festivalului, Crew Show, finalele beetle-urilor s-au dat între dansatorii din Bucureşti, locul I a revenit băieţilor de la FrontLine, (una din cele mai bune trupe de dans din România, care au la activ mai multe locuri 1 naţionale, cât şi oserie de rezultate internaţionale, ultimul fiind locul 1 la Vouge în cadrul Campionatului Mondial SDK Cehia), locul II a revenit celor de la Soul Army şi locul trei a fost ocupat de Jinx.


Din Bronx la Reghin Steffan Clemente alias Mr. Wiggles

„Cultura hip-hop este viaţa mea, pasiunea mea, este slujba mea. Eu practic din asta trăiesc, şi am cinci copii de crescut care învaţă la cele mai bune şcoli şi cărora încerc să le facm viaţa cât mai uşoară şi să le ofer tot ce nu am avut eu când eram copil. Dansul îmi dă posibilitatea să-i învăţ şi pe alţii din alte culturi despre această pasiune. De asemenea este şi un un prilej de educaţie pentru tineri, care pot afla astfel despre această cultură hip-hop, de unde vine, ce înseamnă, ce reprezintă ea. Eu mă consider un om binecuvântat de Dumnezeu în comparaţie cu alţi dansatori care dansează doar pentru a supravieţuii. Eu am reuşit în viaţă şi fac workshopuri de dans în toată lumea începând din 1992. De aceea sunt aici la Reghin, pentru a explica tinerilor toate aceste lucruri. Cultura hip-hop este extrem de importantă deoarece poţi transmite un mesaj, poţi educa tinerii într-un mod extrem de pozitiv. În ce priveşte street dance-ul la fel, e un prilej pentru cei tineri de a face mişcare, de a descoperii lucruri noi prin care să-şi dezvolte respectul de sine, o modalitate de încurajare să nu le fie frică, să aibă încredere în forţele şi capacităţile lor.”, a declarat pentru „Glasul Văilor” Steffan Clemente alias Mr. Wiggles, care este totodată şi actor fiind protagonistul celebrelor filme “Flash Dance” şi “Beat Street”, care au făcut popular pe ȋntreaga planetă stilul de dans Breakdance. Momentan el răspandeste pe întreaga planetă informaţii despre cultura dansului şi bazele stilurilor Popping, Locking, Rocking şi Breakdance. Cel mai mare vis al său este ca în viitor să deschidă propria sa şcoală de dans în Bronx.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*