Votaţi proiectul „Patul-recuperarea sau sfârşitul meu”

Alina Crăciun, coordonator proiectFundaţia Creştină Diakonia are ca scop asigurarea asistării sociale şi îngrijirii medicale a vârstnicilor, bolnavilor şi a persoanelor imobilizate la pat sau izolate la domiciliu.
Se adresează persoanelor de vârsta a III-a, persoanelor cu handicap locomotor sau temporar imobilizate, aflate în imposibilitatea menajului casnic, a îngrijirii personale şi care nu beneficiază de suport familial, dar şi bolnavilor cronici cu afecţiuni acute, indiferent de vârstă, care necesită îngrijire la domiciliu.

Fundaţia Diakonia Reghin are mai multe proiecte în derulare, însă principalul proiect este legat de îngrijirea la domiciliu care funcţionează de nouă ani.
„Acum se lucrează la două proiecte noi, unul vizează persoanele imobilizate la pat, dar proiectul se focusează mai mult pe familiile şi aparţinătorii acestora pentru că pe ei merge greul. Un al doilea proiect este un centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi” a declarat Adela Crăciun, coordonatorul proiect.

Recuperarea bolnavilor imobilizaţi la pat depinde de noi!

Pentru proiectul ce vizează persoanele cu dizabilităţi, Fundaţia Diakonia are nevoie de ajutorul reghinenilor. „Pe pagina de facebook a Fundaţiei sunt trecute detaliile. Proiectul a trecut de prima etapă de selecţie a programului Raiffeisen Comunităţi, însă pentru a-i putea ajuta pe reghinenii imobilizaţi la pat avem nevoie de voturi” a adăugat Adela Crăciun. Proiectul se intitulează „Patul-recuperarea sau sfârşitul meu”, şi poate fi găsit accesând site-ul reifensen comunităţi.ro. Tot ce trebuie să faci este să intri pe http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/, să-ţi creezi un cont, click pe HARTA proiectelor, click pe judeţul Mureş şi click pe VOTEAZĂ în dreptul proiectului „Patul recuperarea sau sfârşitul meu”.
Prin implementarea acestui proiect se doreşte garantarea păstrării demnităţii persoanelor imobilizate la pat prin acordarea serviciilor de îngrijire socio-medicale adecvate la domiciliu, dotarea cu materiale ajutătoare şi instruirea aparţinătorilor.
Proiectul este dedicat exclusiv reghinenilor, celor 40 de persoane imobilizate la pat, dar şi pentru instruirea aparţinătorilor cu privire la manevrele de îngrijire, ocazie cu care se doreşte editarea unui ghid de îngrijire a bolnavului imobilizat la pat pentru aparţinători ce va fi distribuit gratuit acestor persoane. „Proiectul constă în trei servicii de bază ce merg în paralel: îngrijirea la domiciliu, cursuri şi şedinţe de instruire a aparţinătorilor. Practic vrem să-i învăţăm pe aparţinători cum să trăiască lângă o persoană imobilizată la pat şi cum să o ajute” a conchis Adela Crăciun, coordonatorul proiectului.
Cei care vor să voteze acest proiect o pot face până în data de 11 septembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*