Directorii de licee din judeţ s-au întâlnit la Gurghiu

Inspectorul Şcolar Gneral - Ştefan Someşan

Inspectorul Şcolar Gneral – Ştefan Someşan

Marţi, 28 aprilie la Colegiul Silvic din Gurghiu, s-a desfăşurat Cercul Pedagogic al directorilor de licee din judeţul Mureş unde au fost prezenţi 35 de directori şi 11 inspectori şcolari.

„Cercul metodic al directorilor se focalizează pe ceea ce înseamnă management, mai precis ultimele aspecte care ţin de managementul unităţilor de învăţământ, cu legislaţia care este actualizată şi modul în care această legislaţie este aplicată încât cadrele didactice şi elevii să nu sufere sub nicio formă din punct de vedere al aplicării acesteia. Activitatea îi protejează pe colegii noştri încât să nu fie tentaţi în a greşi, să fie protejaţi şi în faţa legii pentru că dacă se întâmplă litigii de muncă de orice fel, normal că nu este în folosul lor. Aceste cercuri şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului şi am ajuns în situaţia ca în judeţul Mureş să avem doar patru litigii de muncă într-un an şcolar, ceea ce este extrem de puţin raportat la un număr de 8800 de angajaţi în sistemul educativ” a declarat Ştefan Someşan, inspector şcolar general, prezent la eveniment. Activitatea a vizat mai multe teme, iar una dintre cele mai importante a fost aceea de a pregăti în bune condiţii examenele care urmează, dar şi înscrierea în liceu şi în şcoala profesională. În cursul săptămânii viitoare iese de sub tipar broşura de admitere care va cuprinde metodologia de admitere cât şi actele necesare, fiind pusă la dispoziţia tuturor elevilor de clasa a VIII-a.

În partea a doua a activităţii a avut loc o activitate demonstrativă susţinută de echipajul Colegiului Silvic din Gurghiu care a participat la Concursul Naţional de Competenţe în Silvicultură.

„Această zi a fost pentru mine şi un moment aniversar pentru că în data de 1 aprilie am împlinit 30 de ani de activitate neîntreruptă în această şcoală. Totodată am prezentat un material video de 30 de minute, o videografie a şcolii prin care am încercat să aducem în faţa celor prezenţi activitatea Colegiului Silvic Gurghiu care împlineşte în acest an 122 de ani de existenţă. Ne-a fost destul de greu să cuprindem într-o jumătate de oră 122 de ani, însă prin tot ceea ce am arătat colegilor am dovedit că am avut o activitate bogată şi că mulţi oameni au pus umărul la continuarea tradiţiei învăţământului silvic de pe aceste meleaguri” a declarat Marcel Mândru, directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*