Kastamonu România își încetează activitatea de producție în luna Aprilie

În perioada 11 aprilie 2015 – 10 mai 2015, Kastamonu Romania va opri parțial activitățile de producție de la fabrica din Reghin, județul Mureș. Decizia va afecta doar linia de producție de fețe de uși, urmând ca 324 de angajați ai Kastamonu să intre în concediu.

Decizia conducerii Kastamonu Romania are la bază raționamente economice, contextul negativ de pe piața de profil conducând la necesitatea unei astfel de măsuri. Aceasta va fi prima oprire a activității de producție a fabricii de la Reghin de la preluarea Prolemn de către grupul Kastamonu, în anul 1998.

„Într-un mediu extrem de competitiv, avem în vedere eficientizarea activităților de producție prin demararea și finalizarea unei noi investiții, în  producerea de adezivi. Astfel de unități există și în Sebeș sau Rădăuți. În măsura în care obstacolele actuale sunt depășite și realizăm această investiție, s-ar asigura astfel necesarul de adezivi pentru cele două linii de producție existente în cadrul Kastamonu Romania, cea de fețe de uși și cea de PAL”, a declarat Esat Ozoguz, director general Kastamonu Romania.

Realizarea acestei noi investiții la Reghin ar urma să conducă atât la o reducere a costurilor de producție existente, cât și la posibilitatea asigurării unui control strict al calității pe tot parcursul lanțului de producție, cu impact pozitiv final asupra evoluției cererii produselor Kastamonu pe piața de profil. În acest fel, vor fi create 50 de noi locuri de muncă pentru localnici. Odată cu finalizarea acestei investiții, Reghinul ar putea găzdui și o nouă linie de producție MDF.  Valoarea estimată a investiției în linia MDF este de 90 milioane euro, urmând să fie generate 250-300 de noi locuri de muncă.

După 16 ani de la preluarea Prolemn și investiții de aproape 300 de milioane de euro, Kastamonu România a dezvoltat la Reghin una dintre cele mai moderne fabrici, la nivel European, de prelucrare a lemnului și produselor lemnoase. Kastamonu România este in prezent cel mai important angajator din Reghin și unul dintre cei mai mari investitori turci din România, cu 870 de salariați propri și 200 de angajați pe baza de subcontractare. În anul 2014 compania a plătit taxe și impozite în valoare de 1 milion de dolari la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*