Sussane Kalb de la Dedrad în Guiness World Records pentru cel mai lung şi mai sănătos păr

Sussane Kalb este astăzi deţinătoarea a două recorduri mondiale în ceea ce priveşte cel mai sănătos şi mai lung păr de pe mapamond. O femeie care radiază prin toţi porii super-naturaleţe, te încarcă, îţi răscoleşte instinctele şi, în acelaşi timp, te pune la respect printr-o frumuseţe care nu lasă loc de interpretări obscene. Chiar dacă pare greu de crezut, femeia este născută la Dedrad într-un sat la 7 km de Reghin. Dintotdeauna a fost cochetă şi pasiontă de estetic, motiv pentru care când era mică şi-a pus o dorinţă aproape imposibilă…de a avea cel mai frumos, lung şi sănătos păr din lume. Sussane, cosmeticiană de profeseie, a părăsit municipiul în 1990 pentru a şi reîntregi familia în Germania şi în anul 2001 visul ei avea să devină realitate, când a stabilit primul record mondial în “Guiness World Records” înregistrând cel mai sănătos păr, la o lungime de 180 cm., iar în anul 2002 a obţinut al doilea record mondial cu lungimea părului de 194 cm. În scurt timp reghineanca a fost asaltată de mai mulţi producători de televiziune pentru a modera o serie de emisiuni de televiziune la cele mai importante posturi tv. Astăzi Sussane locuieşte în Saarlouis… Landul Saarland. Recordmena a terminat de curând de scris o carte despre cariera sa şi care conţine o serie de reţete şi sfaturi inedite despre îngrijirea părului. Cartea va fi lansată curând atât în Germania cât şi în Romania. Vedeta a acceptat să vorbească, într-un interviu acordat jurnalistului Robert Matei pentru prima oară într-o publicaţie din România.

Reporter: Cine este Sussane Kalb pentru cine nu vă cunoaşte?

Sussane Kalb: Mă numesc Susanne Kalb, născută Orels, şi sunt fiica unui bărbat german-român şi a unei românce. M-am născut la Reghin, însă am trăit în satul Dedrad, comuna Batoş. Şcoala Gimnazială am făcut-o în sat, primele 4 clase absolvindu-le în limba germană. Am continuat studiile la Reghin, absolvind Liceul Industrial Nr.2.

Rep: Cum v-a venit ideea să vă creşteţi părul, podoabă capilară, care am înţeles că v-a ajutat să deveniţi şi posesoarea unui record greu de egalat?

S.K.: Având de mică pasiunea pentru un păr frumos şi estetic, m-am decis să fac şcoala de cosmetică-coafură şi manichiură. Acest lucru m-a împlinit şi totodată mi-a dat ,,aripi” pentru a-mi atinge ţelul pe care mi l-am propus, de a avea cel mai frumos, lung şi sănătos păr din lume. În anul 1990 am părăsit România pentru reîntregirea familiei, în Germania, cu fetiţa mea Maria, în regiunea Franconia din statul Bavaria. Momentan eu locuiesc în Saarloui Landul Saarland, într-un mic orăşel cu o polulaţie de circa 40.000 de locuitori. În toţi anii care s-au scurs de atunci, mereu am avut nostalgia locului meu natal unde am copilărit alături de prieteni dragi şi peisaje mirifice. Rezultatele faţă de munca asiduă depusă de mine pentru îngrijirea părului meu au început să apară. Primul succes l-am avut în momentul în care un agent P.R al unui mare ziar din Germania m-a intervievat într-un magazin, propunându-mi un interviu care a avut apoi o foarte mare rezonanţă în toată Germania şi apoi şi în străinătate. Astfel am realizat, în următorii ani, cu televiziunile: RTL, PRO 7, SAT 1, ZDF şi RTL 2, diferite reportaje şi emisiuni despre frumuseţea şi îngrijirea părului. În paralel am apărut şi în diverse reviste de renume germane printre care şi un interviu în cotidianul Bild, care a fost preluat în luna octombrie a anului 2013 de cotidianul „Libertatea” din România.

Rep: Câţi cm lungime are podoaba dumneavoastră capilară şi care este tratamentul pe care îl folosiţi pentru întreţinerea părului?

S.K.: În anul 2001 am înregistrat primul record mondial în celebra „Carte a Recordurilor”, părul meu având lungimea de 180 cm, iar în anul 2002 am obţinut al doilea record mondial cu lungimea părului de 194 cm. Acest lucru mi-a adus mari realizări în viaţa profesională şi personală. La ora actuală, părul meu are lungimea de 143 cm şi este la fel de sănătos şi frumos pentru că, din păcate, am avut parte şi de o tragedie după recorduri, când mi s-a aranjat părul pentru o filmare, mi s-a pus ceva în păr, efect care mi-a distrus în mare parte podoaba capilară, dar, cu ambiţie, răbdare şi efort, am reuşit în timp de 6 luni să repar această problemă.

Rep: Cine a avut cea mai mare influenţă asupra vieţii dumneavoastră?

S.K.: Pentru atingerea ţelului în viaţă am avut nevoie de multă disciplină, ambiţie, seriozitate şi mult optimism pe care am reuşit să-l transmit şi mai departe oamenilor din jurul meu. Cea mai mare influenţă pozitivă în viaţa mea au avut-o părinţii mei care mereu au crezut în succesul meu.

Rep: Ce pasiuni aveţi în timpul liber?

S.K.: Pasiunile mele sunt sportul, muzica şi călătoriile, fiind însetată de a cunoaşte cultura multor ţări.

Rep: Ce rol joacă banii în viaţa dumneavoastră?

S.K.: Banii pentru mine niciodată nu au fost pe primul plan, însă am stat mereu ,,de partea soarelui în viaţă”.

Rep: Cum arată o zi perfectă pentru Sussane Kalb?

S.K.: O zi superbă din viaţa mea arată astfel: dimineaţa, mulţumesc divinităţii că sunt sănătoasă, după care îmi încep activităţile zilnice, munca, întreţinerea părului, iar apoi seara, savurez clipe fericite lângă familia mea.

Rep: Veniţi des în ţară?

S.K.: În România am venit doar o dată pe an, deoarece nu mi-a permis mai mult timpul.

Rep: Aveţi un regret că n-aţi făcut ceva în viaţă până în prezent?

S.K.: Bineînţeles, ca orice om, am şi eu regretele mele. Mi aş fi dorit mai mulţi copii şi să-mi revăd cât mai des locurile natale.

Rep: Ce vă place la cei din jur?

S.K.: În viaţa mea mereu am apreciat oamenii cinstiţi şi pe cei care au ştiut să-şi ajute semenii, am stat deoparte de cei egoişti şi nesinceri.

Rep: Între timp aţi scris şi o carte ,,Meine Haare-Meine Rekorde das Geheimnis

gesunder&schones Haare” (Părul şi recordurile mele. Secretul unui păr sănătos şi frumos). Pe când lansarea cărţii?

 

S.K.: Aşa este, am scris o carte. Cartea am terminat-o de curând, este o carte în care scriu despre cariera mea şi despre îngrijirea părului. Cartea nu este încă lansată nici în Germania, nici în România. Încă mai caut o editură pe sufletul meu, potrivită pentru lansarea acestei cărţi. E vorba de o carte în care se găsesc o mulţime de sfaturi şi reţete pentru a avea un păr sănătos şi care stopează pierderea părului, acum când la nivel mondial oamenii de ştiinţă caută tot felul de remedii pentru o lume fără calviţie. Această carte este destinată în primul rând persoanelor pentru care părul nu este numai un apendice enervant care trebuie spălat și tăiat din timp în timp. Este o carte pentru oameni care apreciază aspectul lor ca pe o valoare deosebită și sunt dispuși să acorde părului o atenție specială pentru că părul este în adevăratul sens al cuvântului o „glazură” a organismului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*