Campioni la Cupa Presei

„Antena I Tîrgu-Mureş” şi „SC Lazăr SA” campioni la Cupa Presei

Tradiţionala Cupa Presei la Tir, organizată anual de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş în poligonul Sângeorgiu de Mureş, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române a aliniat la start în 31 martie, la cea de-a 22-a ediţie, un număr de 25 de ziarişti şi 21 de colaboratori. Competiţia a început la 10.30 cu instructajul concurenţilor care au fost familiarizaţi cu arma şi regulile tragerii în poligon, după care echipajele concurente au păşit pe aliniamentul de tragere în vederea executării celor două trageri, de reglaj, respectiv de precizie. „A devenit o tradiţie la noi în Tîrgu Mureş, ca cele cele două unităţi de jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi să organizeze acest concurs”, a precizat căpitan Ciprian Căluşer, responsabil relaţii publice Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureş.

 

Jurnaliştii au tras cu pistolul Jericho la 25 de metri

 

Echipajele concurente executat două trageri, una de reglaj şi una de precizie cu un pistol Jericho, calibrul 9 mm de fabricaţie israeliană, la o ţintă fixă situată la o distanţă de 25 de metri. “Nu a fost o tragere uşoară, armamentul folosit fiind unul destul de bun, o armă stabilă de calibru 9 mm, un pistol Jericho, un model israelian al anilor 90. Din ce am văzut, unii jurnalişti s-au descurcat chiar foarte bine. S-a văzut diferenţa dintre începători şi cei care au participat în mod regulat la această competiţie organizată de Jandarmeria Mureş. Pentru noi jandarmii, poligonul este un lucru cât se poate de serios, unde un factor principal este disciplina. Acordăm o atenţie sporită să se execute întocmai exact ce se comandă deoarece pot apărea incidente, unele destul de grave. Din acest punct de vedere jurnaliştii au respectat întocmai indicaţiile date. Şi aici s-a văzut faptul că unii jurnalişti au îndeplinit stagiul militar, însă şi cei care nu au făcut armata au făcut faţă cerinţelor, astfel că cea de-a 22-a ediţie a Cupei Presei la Tir să se încheie frumos, fără probleme deosebite”, a declarat ofiţerul Ciprian Căluşer.

 

165 de ani de existenţă 165 de ani de continuitate

 

La ediţia 2015 a ,,Cupei Presei la TIR” cei mai buni trăgători au fost premiaţi în cadrul manifestărilor organizate vineri, 3 aprilie de Ziua Jandarmeriei Române la sediul IJJ Mureş. În urma clasamentului final de Ziua Jandarmeriei locul I a fost adjudecat de jurnaliştii de la Antena I Tîrgu-Mureş cu 86 de puncte, locul II cu 52 de puncte a fost obţinut de colegii de la ,,Ştii TV Tîrgu-Mureş” şi locul III de echipa Cotidianului „Zi de Zi” din Tîrgu-Mureş”. La „Cupa Colaboratorilor la TIR”, locul I a fost ocupat de „SC Lazar SA” din Reghin cu 45 de puncte, locul II cu 38 puncte de „SC Adron Company” şi pe locul III cu 37 de puncte

s-au clasat colaboratorii de la „Vili Funerar SRL” din Tîrgu-Mureş. ,,În acest an Jandarmeria Română a împlinit 165 de ani de existenţă, 165 de ani de continuitate, fapt pentru care doresc să le transmit tuturor jandarmilor din ţară şi din judeţul Mureş un călduros la mulţi ani, urări de bine, misiuni cât mai uşoare, fără probleme deosebite. În faţa societăţii civile ne luăm angajamentul că ne vom pregăti şi vom continua să devenim mai profesionişti. Apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti va constitui în continuare o prioritate pentru jandarmeria mureşeană”, a menţionat căpitan Ciprian Căluşer.

Robert MATEI şi Codruţa ROMANŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*