Inspectoratul Școlar Județean Mureș a implementat în anul școlar 2023-2024 primul an de acreditare ERASMUS+

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a implementat în anul școlar 2023-2024 primul an de acreditare ERASMUS+, cu numărul: 2022-1-RO01-KA120-SCH-000106558. Inspectoratul Școlar Județean Mureș este lider de consorțiu, împreună cu 12 unități de învățământ: Școala Gimnazială Valea Largă, Școala Gimnazială Lunca Bradului, Școala Gimnazială Petelea, Școala Gimnazială Șincai, Școala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, Școala Gimnazială „Emil Drăgan” Ungheni, CSEI nr. 2 Târgu Mureș, Liceul Tehnologic Iernut, Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Târgu Mureș, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgu Mureș și Școala Gimnazială „Ion Chinezu” Sântana de Mureș.

Din unitățile gimnaziale din mediul rural, 29 de elevi au beneficiat de mobilități în Turcia și Grecia, astfel: 5 elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda, 5 elevi de la Școala Gimnazială Lunca Bradului, 5 elevi de la Școala Gimnazială Petelea și 5 elevi de la Școala Gimnazială Valea Largă, împreună cu 4 cadre didactice însoțitoare, au participat la mobilitatea de la Salihli 50. Yil Ortaokulu, iar 5 elevi de la Școala Gimnazială „Ion Chinezu” Sântana de Mureș și 4 elevi de la Școala Gimnazială Șincai, împreună cu două cadre didactice, au participat la mobilitatea din Rhodos, la 2HD Experimental High School.

Toți cei 29 de elevi participanți au beneficiat de servicii de incluziune. Inspectoratul Școlar Județean Mureș le-a oferit câte un trening, un troler, un tricou personalizat cu sigla ISJ Mureș și ERASMUS +, o pereche de adidași, iar elevilor care nu aveau pașapoarte, IȘJ Mureș le-a oferit șansa de a beneficia de unul și de a putea participa la activități. 6 cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda, CSEI nr. 2 Târgu Mureș, Liceul Tehnologic Iernut și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgu Mureș, au participat la activități de tip Job shadowing, la Salihli 50. Yil Ortaokulu, o școala din Turcia renumită pentru activități de incluziune. Această școală le oferă condiții speciale incluzive, un curriculum extra de educație fizică cu mai mult de 4 ore în fiecare săptămână.

Opt cadre didactice cu funcții de conducere din cadrul consorțiului au participat la cursuri de formare, 4 cadre didactice au participat în Praga (Republica Ceha) la cursul structurat „Approaching multicultural issues and mixed ability classes”, iar 4 cadre didactice în Lisabona, la cursul „Leadership for European schools development- Quality Development for Effective Instruction and Continuous Improvement of modern education in inclusive settings”. Valoarea totală a primului an de consorțiu este 63.446 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*