Simpozion „Vocile Curajului” la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”

Ultima Activitate Majoră a Proiectului „Învaţă să iubeşti, nu să loveşti!”

Marți, 11 iunie 2024, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din municipiul Reghin, județul Mureș, a găzduit Simpozionul „Vocile Curajului”. Acesta a marcat finalul proiectului „Învaţă să iubeşti, nu să loveşti!”, desfășurat în cadrul Programului de prevenire a violenței și infracțiunilor în mediul școlar „Împreună Prindem Curaj”. Proiectul a avut ca obiectiv principal combaterea bullying-ului și promovarea comportamentelor pro-sociale în rândul elevilor.

Implicarea și Succesul Proiectului

ANDREEA DUMITRACHE – director Liceul Teoretic „Lucian Blaga”

Este un proiect foarte interesant, dar în aceeași măsură foarte important, având în vedere că face parte din programul național de luptă împotriva violenței. A început în forță, cu foarte multe activități propuse, cu foarte multe persoane implicate, elevi, părinți, parteneriate cu diferite instituții, cărora le mulțumim că au răspuns pozitiv invitației noastre.

O Discuție Sinceră Despre Fenomenul Bullying-ului

Simpozionul „Vocile Curajului” a reunit elevii și partenerii din cadrul proiectului într-o discuție deschisă despre fenomenul bullying-ului.

prof. BÖJTE KINGA – consilier școlar

Au fost prezenți partenerii noștri, elevii normal, pentru că a fost pentru ei și despre ei acest proiect. În ideea că e necesar să învețe comportamente pro-sociale, și împreună cu ei, și noi, pentru că un act educațional nu se poate desfășura fără ei, fără părinții lor, fără cadre didactice, dar și partenerii, comunitatea educațională, comunitatea reghineană.

Mesajul Puternic al Imolei Grama

Imola Grama a fost prezentă pentru a continua misiunea sa de a motiva tinerii și adulții să vorbească deschis despre problemele lor.

IMOLA GRAMA – speaker

Cel mai important, consider eu că este să nu se ascundă lucrurile, să se spună lucrurilor pe nume. Exact asta am încurajat și în cealaltă campanie și mesajul discursului meu este același: să se spună lucrurilor pe nume. Atunci când avem o problemă, pe care nu o putem gestiona și, de regulă, lucrurile de acest fel nu se pot gestiona, să cerem ajutor, să vorbim despre ele, să nu ascundem, să nu ne prefacem că nu există și chiar îndemn directorii, profesorii, să nu mai ascundă aceste lucruri, doar pentru ca școala să se mențină într-un anume top al școlilor unde lucrurile sunt sub control. Din păcate, acestea sunt vremurile, trăim cum trăim, se întâmplă lucruri și nu suntem feriți nici unul, indiferent de statutul social, indiferent de mediul din care venim.”

Proiectul „Învață să iubești, nu să lovești!” s-a desfășurat pe parcursul anului școlar și a inclus o serie de activități dedicate elevilor, părinților și cadrelor didactice. Aceste activități au avut scopul de a educa și de a promova un mediu școlar sigur și sănătos, liber de violență și bullying.

Simpozionul „Vocile Curajului” a fost o platformă importantă de dialog și schimb de idei, contribuind semnificativ la conștientizarea și abordarea problemelor legate de bullying în mediul școlar. Evenimentul a fost un succes, reflectând angajamentul și eforturile comune ale tuturor celor implicați în lupta împotriva violenței școlare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*