Ziua Internațională a Romilor

Primăria Municipiului Reghin din județul Mureș se pregătește să sărbătorească Ziua Internațională a Romilor, un eveniment socio-cultural care își propune să aducă în prim-plan bogata cultură și tradiție a etniei rome.

Evenimentul, care va avea loc în curând, se aliniază cu obiectivele stabilite în Planul de Acțiune Locală privind incluziunea comunității rome la nivelul municipiului Reghin pentru perioada 2024-2027. În acest sens, participanții la eveniment vor avea ocazia să descopere istoria și tradițiile comunității rome, contribuind astfel la consolidarea coeziunii sociale și la promovarea diversității culturale.

Imola Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reghin, subliniază importanța acestei sărbători și a evenimentului planificat: „Ziua Internațională a Romilor este un moment de celebrare a culturii, istoriei și drepturilor milioanelor de romi din întreaga lume. Este, de asemenea, o oportunitate de a atrage atenția asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunitățile de romi din toată lumea.

Programul pregătit pentru această zi specială este unul diversificat, menit să sublinieze frumusețea și bogăția tradițiilor romilor. În cadrul evenimentului, se vor desfășura spectacole muzicale tradiționale, dansuri specifice, precum și un program artistic pregătit de Școala Gimnazială „Nicolae Gheorghe”. De asemenea, vor avea loc discuții și dezbateri pe tema importanței Zilei Internaționale a Romilor, promovării identității culturale și a valorilor și tradițiilor acestei minorități.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația „Mâini Binecuvântate”, consolidând astfel eforturile comunității locale de a promova incluziunea și diversitatea culturală.

Prin evenimentele pregătite, Primăria și comunitatea locală demonstrează angajamentul lor în susținerea incluziunii și respectului pentru toate etniile și culturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*