Ministrul Mediului la IRUM Reghin: Inovație și Sustenabilitate în Fabrica Românească

Astăzi, în data de 2 aprilie 2024, Fabrica IRUM din Reghin a avut onoarea de a primi vizita domnului Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Această vizită a marcat o ocazie importantă pentru a evidenția angajamentul ferm al companiei față de sustenabilitate și protecția mediului.

IRUM, singurul producător român de tractoare agricole și utilaje forestiere, și-a câștigat reputația în domeniu nu doar prin calitatea produselor sale, ci și prin preocuparea constantă pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător. În cadrul discuțiilor purtate în timpul vizitei, s-a subliniat efortul depus de IRUM pentru a promova practicile sustenabile în cadrul operațiunilor sale.

Unul dintre punctele centrale ale discuțiilor a fost parcul fotovoltaic al fabricii, inaugurat în 2013. Acesta este format din 5.680 de panouri solare cu o putere de 245 de wați fiecare și a produs până în prezent peste 16 500 MWh de energie electrică. Impactul acestui proiect este remarcabil, echivalând cu economisirea a 7.220 de tone de cărbune standard, salvarea a 8.900 de tone de CO2 din atmosferă și plantarea echivalentului a 13.800 de copaci.

În plus, s-a evidențiat și contribuția fabricii la economia circulară prin activitățile de reciclare a materialelor feroase. În ultimii 10 ani, IRUM a turnat peste 6.532 de tone de materiale feroase în piese noi, dintre care aproximativ 4.572 de tone au fost obținute din deșeuri reciclate. Acest lucru demonstrează un angajament ferm pentru reducerea deșeurilor și utilizarea eficientă a resurselor.

Pe lângă aceste inițiative, Fabrica IRUM a pus întotdeauna accent pe practicile responsabile și respectarea standardelor ecologice în toate etapele procesului de producție. Cu o istorie de peste 70 de ani în domeniu, IRUM continuă să fie un exemplu de succes în ceea ce privește integrarea sustenabilității în operațiunile sale zilnice.

În concluzie, vizita Ministrului Mediului la Fabrica IRUM din Reghin a evidențiat rolul crucial pe care îl joacă industria în promovarea unui mediu înconjurător mai sănătos și a confirmat angajamentul continuu al firmei IRUM pentru a fi un pionier în domeniul sustenabilității. Este un exemplu remarcabil al modului în care afacerile pot contribui la protejarea mediului și la construirea unui viitor mai durabil pentru toți, și ne bucurăm să vedem această asumare pentru sustenabilitate în comunitatea noastră din Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*