Ediţia a II-a a evenimentului „HIGH OR ALIVE” vine cu noi iniţiative pentru prevenirea consumului de droguri

Primăria Municipiului Reghin din judeţul Mureş se pregăteşte să găzduiască a doua ediţie a evenimentului „HIGH OR ALIVE”, în perioada 18-22 martie, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin. Cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş, Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, această iniţiativă îşi propune să sensibilizeze atât tinerii, cât și adulţii, cu privire la pericolele consumului de droguri şi importanţa intervenţiei timpurii.

Una dintre noutăţile acestei ediţii constă în organizarea unor întâlniri interactive, unde elevii vor avea ocazia să interacţioneze cu foşti consumatori, deţinuţi, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, psihologi şi părinţi ai unor consumatori. Aceste discuţii vor aborda teme sensibile precum pericolul social al consumului de substanţe interzise, tulburările legate de consum şi modalităţile de intervenţie precoce.

Potrivit doamnei Imola Grama, purtător de cuvânt al Primăriei Reghin, evenimentul va fi deschis pentru participarea tuturor celor interesaţi, fie că sunt elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor abilitate sau membri ai societăţii civile. Această abordare interactivă și deschisă este menită să încurajeze o mai mare implicare a comunităţii în prevenirea şi conştientizarea acestui fenomen.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, autorităţile locale din Reghin intenţionează să organizeze şi o întâlnire specială cu părinţii. Această întâlnire va oferi o platformă de discuţie sinceră și deschisă despre consumul de droguri, semnele de avertizare și modul de reacţie al părinţilor în faţa acestor situaţii delicate.

Scopul final al evenimentului este de a promova un schimb eficient de informaţii între specialiştii instituţiilor implicate şi de a stabili proceduri comune de bună practică. Prin această colaborare, se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare şi evaluare a fenomenului consumului de droguri în comunitatea locală.

HIGH OR ALIVE”, ediţia a II-a, reprezintă o oportunitate valoroasă pentru comunitatea din Reghin şi împrejurimi de a se implica activ în prevenirea și combaterea consumului de droguri, contribuind astfel la construirea unei societăţi mai sănătoase şi mai sigure pentru toţi cetăţenii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*