CAMPIONATUL NAȚIONAL DE DANS SPORTIV: O Sărbătoare a Mișcării și Eleganței la Târgu-Mureș

Peste 1.000 de Dansatori Redefinesc Standardele în Dansul Sportiv

În perioada 2-3 martie, Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a fost gazda unui eveniment extraordinar – Campionatul Național de Dans Sportiv. O sărbătoare a mișcării și eleganței, competiția a adunat peste 1.000 de dansatori din întreaga țară, gata să-și pună în valoare talentele și să lupte pentru titluri pe ringul de dans.

Dansul Sportiv Românesc: De la Performanță la Excelență

Campionatul a încântat publicul cu prestații excepționale, atât în secțiunile standard, cât și în cele latino-americane, acoperind diverse categorii de vârstă. În ultimii ani, dansatorii români au reușit să se impună la nivel internațional, transformând România într-o prezență notabilă în lumea dansului sportiv.

După cum e normal, prezența Dumitriței Gliga, este nelipsită și își exprimă mândria pentru progresul acestei arte: „Mă bucur că acum suntem între primele 3-4 țări în lume, ca și rezultate, sunt 10 campioni în 10 centre diferite din țară, așa că dansul sportiv românesc nu se mai dezvoltă doar la Reghin, ci peste tot în țară, și așa am devenit atât de competitivi pe plan internațional.”

Târgu-Mureș: Capitala Dansului Românesc

Cu mandatul său de a găzdui acest eveniment de amploare, Târgu-Mureș a confirmat din nou statutul său de capitală a dansului românesc. Prezența unor talente remarcabile și a unui nivel de competiție în continuă creștere a adus laolaltă atât dansatori cât și admiratori ai artei dansului.

sursa foto: facebook Dumitrița Gliga

„În aceeași Sală Polivalentă, arhiplină de spectatori, organizam, în 2004, într-o echipă unită, primul Campionat Național cu tematică. În 2011, tot aici, la Târgu Mureș, am organizat prima Cupă Europeană la Dans Sportiv din România, unde Rareș Cojoc – de la Clubul “Dansul Viorilor” din Reghin, a obținut prima medalie de bronz la un concurs atât de important. Iar aseară și-a reconfirmat, așa cum o face an de an, titlul de campion național, alături de Andreea, la categoria Adulți, Standard. Reușind să domine și Rankinkul Mondial, prin rezultatele la competițiile internaționale, Rareș a marcat o nouă premieră în istoria dansului sportiv românesc.”, a menționat Dumitriței Gliga pe pagina de socializare

Mihai Petre, a declarat: „Cum să nu aleg să fiu la Târgu-Mureș? Târgu-Mureș astăzi este capitala dansului românesc, și dansul românesc pentru cei care nu știu deja, dar cred că sunt mulți cei care știu deja că este fantastic la nivel mondial, deci avem parte de calitate pe ringul Sălii Sporturilor din Târgu-Mureș.”

Rezultate Remarcabile

În prima zi de competiție, medalii de aur și argint au fost acordate celor mai buni dintre cei mai buni:

  • Ronin Moldovan – Gombos Zsofia, Clubul “Dance Art” din Târgu Mureș – Copii, 10-11 ani, Standard
  • Rareș Cojoc – Andreea Emilia Matei, Cluburile “Dansul Viorilor” și “Dinamo” București – Adulți, 19-35 de ani, Standard
  • Danciu Darius – Mirona Toncean, Cluburile “Roy’s Dance” Piatra Neamț și “Dansul Viorilor” Reghin – Juniori, 12-13 ani, Latin
sursa foto: facebook Dumitrița Gliga

Rezultate a doua zi:

Copii, 10-11 ani, Standard:

  • Campioni naționali: Ronin Moldovan – Gombos Zsofia, Clubul “Dance Art” din Tg. Mureș

Juniori, 12 – 13 ani, Standard:

  • Vicecampioni naționali: Danciu Darius Gabriel – Toncean Mirona Maura, Ray’s Dance, Piatra Neamț – Dansul Viorilor, Reghin

Tineret, 16 – 18 ani, Standard:

  • Andrei Crișan – Baisan Carina, Dansul Viorilor Reghin – Ray’s Dance, Piatra Neamț, locul 5
  • Szabo Gabriel – Fekete Renata, Spotlight Dance Studio, Tg. Mureș, locul 6
  • Zaharia Alexandru – Cseke Kristina, Ray’s Dance, Piatra Neamt – Dance Art, Tg. Mureș, locul 7

Adulți, 19 – 34 de ani, Latino:

  • Vicecampioni naționali: Moldovan Paul Adrian – Tatar Cristina Maria , Spotlight Dance Studio, Tg. Mureș
Sursa foto: facebook Dumitrița Gliga

Susținerea Autorităților și a Publicului

Autoritățile publice județene au recunoscut și susținut importanța acestui eveniment, apreciind organizarea și oferindu-și sprijinul pentru dezvoltarea dansului sportiv în țară. Emoțiile au fost resimțite puternic atât de participanți, cât și de spectatorii prezenți, care au umplut sala cu aplauze și încurajări pentru dansatorii lor preferați.

sursa foto: facebook Dumitrița Gliga

Cu un staff tehnic impresionant format din 56 de arbitri și 16 specialiști, competiția a fost supravegheată cu atenție și justiție, asigurând că toți concurenții au avut parte de o șansă echitabilă de a-și demonstra talentul.

Campionatul Național de Dans Sportiv nu este doar o competiție, ci o sărbătoare a pasiunii, a dedicării și a frumuseții dansului. Evenimente precum acesta nu fac decât să consolideze legătura între dansatori și public, subliniind importanța și impactul profund pe care dansul îl are în societatea noastră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*