Taxă specială de salubrizare aprobată de Consiliul Local Reghin pentru anul 2024

Reduceri și scutiri pentru cetățeni; achitare disponibilă și online

Consiliul Local al municipiului Reghin din judeţul Mureş a anunțat nivelul taxei de salubrizare pentru anul 2024 mai mică față de ani precedenți. Cetățenii din municipiu pot achita această taxă atât online, cât și la sediul instituției.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Reghin, Imola Grama, a declarat: „Taxa de salubrizare pentru anul 2024 a cunoscut o scădere pentru fiecare categorie distinctă de utilizatori, reflectând o abordare orientată către nevoile comunității. Taxa pentru utilizatorii casnici din mediul urban este de 16,83 lei/persoană/lună, în comparație cu anul anterior, când se ridica la 17,28 de lei. În plus, pentru utilizatorii non-casnici, tariful pentru deșeuri reziduale și biodeșeuri este de 370,41 lei/mc, iar pentru deșeurile reciclabile este de 314,16 lei/mc.”

De asemenea, aleșii locali ai municipiului Reghin au aprobat scutirea de la plata taxei de salubrizare pentru anumite categorii de persoane.

Imola Grama a mai adăugat: „Este important de menționat că sunt scutite de la plata taxei de salubrizare următoarele categorii de contribuabili: veteranii de război, văduvele de război și văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit, precum și persoanele încadrate în grad de handicap grav.

Scutirea de la plata taxei de salubrizare se acordă pe bază de cerere, începând cu luna următoare depunerii acesteia la Centrul de Informare al Cetățeanului din cadrul Primăriei Reghin. Această decizie vine în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale și reprezintă un pas important în asigurarea unui mediu curat și sănătos pentru toți locuitorii municipiului Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*