politia_romana

Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice

Astăzi, olițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Mureș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, față de mai multe persoane cercetate.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, la nivelul unei școli postliceale, ar fi fost dezvoltat un mecanism ilegal, constând în școlarizarea fictivă a unor cetățeni italieni (care nu cunosc limba română și care nu s-au prezentat la cursuri și stagii de practică), urmată de eliberarea de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene.

În cauză, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 8 persoane, în scopul depistării acestora și conducerii la sediul unității de poliție, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, a drepturilor și obligațiilor aferente și audierii.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciul pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

Totodată, aceștia beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Mureș.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Mureș a transmis un comunicat de presă prin care precizează faptul că

,,Având în vedere știrile apărute în mass-media cu privire la perchezițiile desfășurate astăzi, 19 februarie 2024, la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în acest moment facem următoarele precizări:

  • Perchizițiile efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române nu vizează  persoana juridică Inspectoratul Școlar Județean Mureș, fiind percheziții ce vizează persoane fizice.
  • Astfel, reprezentantului legal al Inspectoratului  Școlar Județean Mureș nu i s-a înmânat vreo copie a mandatului de percheziție.,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*