Primarul Dan Vasile Dumitru Răspunde Cetățenilor la Întrebările Legate de Programul „Rabla pentru sobe” din Comuna Ibănești

Primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru, a luat inițiativa de a răspunde direct întrebărilor cetățenilor pe pagina sa de socializare, oferind detalii importante despre programul „Rabla pentru sobe”

Ce trebuie să știți:

Primăria Ibănești, prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), oferă cetățenilor posibilitatea de a obține o finanțare nerambursabilă de până la 10.000 de lei pentru achiziționarea unei sobe pe lemne. Pe lângă această sumă, trebuie să contribuiți și dumneavoastră cu 30% din valoarea totală a aparatului (sobe, termosobe, șeminee, termoșeminee).

Condiții de participare:

  • Programul este destinat exclusiv persoanelor fizice cu domiciliul în comuna Ibănești.
  • Instalarea aparatului se va realiza doar la adresa de domiciliu, deținută legal, dovedită cu extras de carte funciară.
  • Beneficiarii nu trebuie să aibă datorii la bugetul local sau la ANAF Reghin.

Ce puteți achiziționa:

  • Sobe, termosobe, șeminee și termoșeminee noi, cu o putere nominală între 8 kW și 35 kW, respectând parametrii obligatorii și cu un randament minim de 80%.

Procedura de înscriere:

  • Comuna Ibănești trebuie să se înroleze mai întâi în programul AFM, abia pe urmă persoanele fizice se pot înscrie pe plaforma online a AFM, în limita sumei alocate comunei.
  • Persoanele fizice trebuie să achiziționeze aparatul de încălzit cu fonduri proprii.
  • Pe platforma online a AFM, vor completa formularul de înscriere și vor încărca documentele justificative, după care se va restitui 70% din suma cheltuită (rambursarea este de maxim 10.000 de lei)

Atenție la detalii:

  • Primăria va verifica respectarea criteriilor de eligibilitate și va solicita documente precum procese verbale de instalare, documente de achiziție și contribuția de 30% din valoarea totală a aparatului, suportată de beneficiar.
  • Suma maximă finanțată la nivel de comună este de 500.000 de lei, asigurând finanțarea pentru cel puțin 50 de solicitanți.

Primarul Dan Vasile Dumitru subliniază faptul că această inițiativă vizează îmbunătățirea condițiilor de încălzire în gospodăriile cetățenilor și încurajează participarea activă în cadrul programului „Rabla pentru Sobe”. Este important de menționat că nu este necesar să predaţi o sobă veche pentru a beneficia de acest program, iar rambursarea se va face în proporție de 70% din suma totală cheltuită, cu un plafon maxim de 10.000 de lei.

Sursa foto: facebook https://www.facebook.com/DanVasileD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*