BECLEAN VA AVEA O PIAȚĂ AGROALIMENTARĂ MODERNĂ CARE VA ADUCE INOVAȚIE ȘI PROGRES

Sursa foto: Ardeal TV

Orașul Beclean din județul Bistrița-Năsăud se îndreaptă către un viitor mai prosper, odată cu construirea unei piețe agroalimentare moderne, conform standardelor europene. Primăria Beclean a luat decizia de a investi în această infrastructură vitală pentru comunitatea locală, având în vedere nevoile crescânde ale orașului.

Locația și Dimensiunile

Proiectul urmează să fie implementat pe strada Aleea Ghiocelului, în proximitatea monumentului istoric, Castelul Bethlen Pal. Clădirea va avea două niveluri și va ocupa o suprafață de 2.253 mp. Cu o expertiză și experiență solidă, primarul orașului, Nicolae Moldovan, a subliniat importanța acestei realizări pentru comunitatea locală.

Piață Agroalimentară de Ultimă Generație

Proiectul propune o piață agroalimentară modernă, cu un total de 57 de încăperi și 160 de tarabe destinate comercializării de legume, fructe și flori. De asemenea, vor exista 12 boxe frigorifice pentru produsele din carne, lactate și pește. Nicolae Moldovan, primarul orașului, a subliniat importanța de a avea o piață care să corespundă standardelor europene și să servească atât producătorii mici, cât și cei mari.

Continuitate și Tradiție

Primarul a asigurat comunitatea că noua piață nu va afecta piața tradițională de miercuri, considerând-o o tradiție a orașului Beclean. El a subliniat faptul că există o nevoie stringentă pentru o piață modernă care să ofere condiții optime atât producătorilor, cât și consumatorilor. Proiectul include și facilități precum parcări subterane și exterioare pentru a facilita accesul la piață în orice condiții meteorologice.

Investiție Europeană

Proiectul, cu o estimare a costurilor de aproximativ 4,3 milioane de euro, va fi finanțat din fonduri europene. Acesta vine în urma desființării pieței agroalimentare anterioare, amplasamentul acesteia fiind folosit pentru construirea Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”. Primarul a subliniat că această investiție reprezintă nu doar o facilitare a comerțului local, ci și o schimbare fundamentală pentru zona respectivă.

Deschisă pe Tot Parcursul Anului

O altă veste bună pentru beclenari este faptul că noua piață agroalimentară va fi deschisă pe tot parcursul anului, oferind astfel posibilitatea cumpărăturilor în orice sezon.

Proiectul a fost deja propus pentru finanțare europeană, iar semnarea contractului este așteptată în curând. Odată finalizată, piața modernă din Beclean va reprezenta nu doar o facilitate comercială, ci și un simbol al progresului și al investiției în bunăstarea comunității locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*