S-a dat start la înscrierile în prima etapă din Cupa României la schi de tură!

Asociația Salvamont Toplița Căliman vă invită să vă alăturați ediției a 9-a a concursului de schi de tură „Cupa Călimani la schi de tură”, o etapă importantă în cadrul Cupei României la schi alpinism. Evenimentul va avea loc la Cabana Lomas, cu startul programat pentru data de 27 ianuarie 2024, începând cu ora 10:30.

Detalii și înscrieri: Înscrierile sunt deschise pe site-ul oficial al competiției, https://www.cupacalimani.ro. Pentru cei înscriși, ridicarea numerelor de concurs poate fi făcută începând de vineri, 26 ianuarie, de la ora 18:00, direct de la Cabana Lomas.

Categorii și taxe: Competiția va include două ture, una lungă dedicată sportivilor și celor cu experiență, și o tură scurtă pentru amatori și începători. Taxa de participare este de 150 lei până în ziua concursului și 200 lei la fața locului.

Categoriile de concurs sunt:

  • Tura scurtă: Open M și F
  • Tura lungă ELITE: M/F (U16 ani, U18 ani, U20 ani, S20-39 ani Seniori, M40-49 ani Master1, M50+ ani Master2)
  • Tura lungă SPORT: (U20 ani, S20-39 ani Seniori, M40-49 ani Master1, M50+ ani Master2)

Cum ajungi la Cabana Lomaș? Pentru a ajunge la Cabana Lomaș din Toplița, pe DN15, se pornește înspre Borsec până la Monumentul Eroilor Toplița (8km). De acolo, se intră pe drumul forestier care duce la cabană. Urmați marcajul cruce roșie și, după 8 km, ajungeți la intersecția cu drumul forestier Voievodeasa. Continuați pe drumul din stânga și, de aici, urmăriți marcajul cruce albastră. După 1 km, ajungeți la Schitul Tuturor Sfinților, de unde țineți tot la stânga pe cruce albastră și mai mergeți încă 3 km până la Cabana Lomaș. Drumul este accesibil cu aproape orice tip de autoturism.

Pentru cei care aleg transportul cu trenul în Toplița, există curse locale sau taxiuri disponibile din centrul orașului până la Monumentul Eroilor Toplița.

Descoperiți frumusețea neexplorată a Călimanilor pe schiuri de tură! Vă așteptăm să faceți parte din această experiență minunată și să descoperiți frumusețea neexplorată a Călimanilor pe schiuri de tură. După efortul depus, la finish sunteţi aşteptaţi cu un delicios gulyas pentru a vă recompensa și a împărtăși bucuria acestui eveniment sportiv deosebit.

Așadar, pregătiți-vă schiurile și fiți parte dintr-un eveniment care să vă ofere nu doar o competiție palpitantă, ci și o aventură memorabilă în inima naturii.

Sursa foto: https://www.facebook.com/events/822767089240221/?ref=newsfeed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*