Gazul a devenit realitate în Municipiul Toplița!

De astăzi, Municipiul Toplița din județul Harghita marchează un moment de referință în istorie, încununând așteptarea îndelungată a mai multor generații. Intrarea gazului în municipiu deschide noi perspective și aduce beneficii semnificative pentru comunitate. Anunțul a fost făcut de către edilul municipiului, Dumitru Olariu, marcând finalizarea cu succes a procesului de introducere a gazului în localitate.

Printr-un live transmis pe pagina oficială de socializare, edilul a împărtășit vestea: „După 30 de ani de așteptări, iată că într-un timp record în mandatul meu am reușit în doar un an și nouă luni să finalizăm conducta de înființare a gazelor.” O investiție de aproximativ 12 milioane de lei inclusiv cheltuielile suplimentare a fost necesară pentru a aduce această schimbare esențială, iar rezultatele sunt acum evidente. ”Cheltuielile suplimentare sunt conform Ordonanței 47 care se referă la ajustarea prețurilor care nu le-am achitat în totalitate deoarece suntem într-un proces de comun acord cu Delgaz în care trebuie să stabilească instanța dacă trebuie să le plătească municipiul Toplița deși ne afectează și ne-a afectat în mare parte bugetul local”, a exemplificat edilul.

Momentan, aproximativ 50% din populația municipiului Toplița poate beneficia de serviciile gazelor naturale. Cu toate acestea, planurile pentru viitor includ extinderi ale rețelei pentru a acoperi și mai mulți locuitori ai orașului. Primarul Dumitru Olariu încurajează cetățenii să depună cereri: „Încurajez toți cetățenii, să facă cereri, cu cât sunt mai multe cereri cu atât șansele cresc de a fi pe fiecare cartier, gaz în Toplița și sper ca toplițenii să înțeleagă că este sursa care va deveni cea mai ieftină și cea mai benefică pentru toți locuitorii municipiului Toplița”

Primarul Dumitru Olariu și-a încheiat transmisiunea live de pe pagina oficială de socializare, cu sincere mulțumiri adresate celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Recunoștința edilului s-a îndreptat către constructor, reprezentanții Delgaz și, nu în ultimul rând, echipei din cadrul primăriei și colegilor care s-au implicat activ în această inițiativă.

Dumitru Olariu – primar Municipiul Toplița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*