🏛️ Inaugurarea Palatului Justiției din Târgu Mureș

Astăzi, reşedinţa judeţului Mureş s-a îmbracat în straie de sărbătoare, iar dreptatea prinde un nou aer în Palatul Justiției din Târgu Mureș, care a fost inaugurat după mai bine de 5 ani de muncă susținută și pasiune pentru restaurare.

Sursa foto: Sanda Viţelar

🔨 Proiectul de Anvergură: Investiția, coordonată cu atenție și profesionalism de către Compania Națională de Investiții, a presupus reabilitarea și extinderea clădirii istorice. Palatul de Justiție, o bijuterie arhitecturală cu o istorie de peste 100 de ani, a fost adus la viață printr-un proces amplu care a implicat atât restaurarea elementelor originale, cât și extinderea spațiilor pentru a răspunde nevoilor actuale.

📏 Dimensiuni și Suprafață: Suprafața inițială a clădirii a fost de 2164 de metri pătrați, iar prin intervenția ingenioasă a echipei de specialiști, aceasta a fost extinsă cu încă 644 de metri pătrați. O transformare care a redat clădirii nu doar frumusețea sa istorică, ci și funcționalitatea modernă.

💰 Investiție Majoră: Valoarea inițială a investiției a fost estimată la 15 milioane de lei, însă angajamentul pentru restaurarea completă și aducerea la standarde ridicate a instanțelor mureșene a impus costuri finale care au atins peste 25 de milioane de lei.

🕰️ Istorie și Modernitate: Edificată cu mai bine de un secol în urmă, clădirea Palatului de Justiție a fost martoră a istoriei și a devenit un simbol al justiției. Cu toate acestea, până în prezent, aceasta a avut parte doar de o singură reparație capitală, în urmă cu un sfert de secol. Restaurarea actuală aduce un nou capitol în istoria sa, combinând tradiția cu facilitățile moderne.

🎊 O Realizare de Care Ne Mândrim: Inaugurarea Palatului Justiției reprezintă nu doar o renovare fizică, ci și o reinvestire în valorile justiției și ale comunității noastre. Este o realizare la care suntem mândri să asistăm și care ne oferă încredere într-un viitor în care justiția își desfășoară activitatea într-un cadru adecvat și modern.

Sursă foto: Sanda Viţelar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*