Magia cuvintelor la Şcoala Gimnazială Alexandru Ceuşianu din Reghin prin Proiectul ‘Citim 100 de Poveşti’

Începutul de săptămână a fost cu adevărat special pentru Şcoala Mică din cadrul Şcolii Gimnaziale Alexandru Ceuşianu din Reghin, unde învățătoarele Puşcaş Smaranda şi Dumitru Aurora au reuşit să aducă o rază de lumină în clasele a I-a şi a III-a printr-o activitate inedită.

La ora 8.00, micuții elevi au fost întâmpinați de către mămici care au deschis activitățile zilei printr-o sesiune de lectură. Inițiativa a venit din partea bibliotecarei Daniela Uţă, coordonatoarea proiectului „Citim 100 de Povești”, desfășurat în cadrul întregii Şcoli Gimnaziale, atât la clasele primare cât şi la cele gimnaziale.

Fiecare mamă și-a ales cu grijă povestea pentru a asigura nu doar divertismentul, ci și o doză sănătoasă de învățământ pentru cei mici. Ami Olariu a ales „Băieţelul cu aripă de fluture” scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc, Codruţa Romanţa a adus în fața copiilor „Poveşti din ghiozdanul meu” o carte scrisă de Valeria Ecaterina Purcia, Adelina Ţăvîrlău a captivat audiența cu „Adevărul gol goluţ” de Ioana Chicet-Macoveiciuc, iar Crina Laszlo a purtat copiii în lumea fascinantă a Uraniei Cremene prin „Povestea cortului mare şi negru”.

Această inițiativă s-a bucurat de un real succes, iar participarea mămicilor a adus un plus de căldură și apropiere în mediul școlar. Daniela Uţă, inițiatoarea proiectului, a subliniat importanța promovării lecturii în rândul celor mici și a apreciat implicarea părinților în această activitate educativă.

„Proiectul ‘Citim 100 de Povești’ a fost gândit ca o modalitate de a dezvolta pasiunea pentru lectură în rândul elevilor noștri. Suntem încântați să vedem că părinții au răspuns cu entuziasm la această inițiativă și au contribuit la crearea unei atmosfere educative pline de bucurie și creativitate în sălile de clasă”, a declarat Daniela Uţă.

Activitatea a reprezentat un pas important în promovarea lecturii și a valorilor educative în rândul elevilor, subliniind importanța colaborării între școală și familie în procesul educativ. Şcoala Gimnazială Alexandru Ceuşianu din Reghin va căuta continuu modalităţi prin care să contribuie la formarea unei generații pasionate de lectură și însetată de cunoaștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*