Derby cu orgolii mari la Reghin – Avântul Reghin – ACS Tg Mureș

Vineri, 24 noiembrie, cu începere de la ora 14, Avântul Reghin va încerca să își apere terenul propriu în fața celor de la ACS Tg Mureș într-un meci cu orgolii imense, un adevărat derby de județ.

Dacă Avântul merge pe formula a 4-5 veterani completați de juniorii clubului, investițiile celor de la ACS Tg Mureș au fost destul de mari în acest sezon și, cu siguranță, își propun un loc de play-off, chiar dacă nu au început cel mai bine sezonul.

Unul din cele mai intense meciuri dintre cele două se juca în luna mai, în 5 mai ( mai ) exact. La capătul unui meci în care reghinenii au acuzat vehement arbitrajul, mureșenii reușeau să învingă la ultima fază a partidei, 3-2, dintr-un corner, după ce timpul regulamentar expirase cu peste un minut.

Duelurile dintre mureșeni și reghineni – tot timpul tensionate

A fost scânteia ce a aprins spiritele în tribună, unde a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a liniști apele între cei din Târgu Mureș și cei din Reghin.

ACS nu a mai cunoscut gustul înfrângerii din 13 octombrie, atunci când Bistrița câștiga greu la Mureș, 3-2. Au urmat 4 victorii și un egal, victorii extrem de importante împotriva unor adversari care își doresc promovarea : Cugir, Ungheni sau Mediaș.

De asemenea, Mureșul se bazează pe câțiva jucători extrem de valoroși, jucători care ar putea face față fără probleme la Liga a 2-a. Vorbim aici de Răzvan Greu, Flavius Dumbrăvean, Ciprian Gliga, Vlad Moraru sau Clinton Osei.

Răzvan Greu în tricoul Universității Cluj

Și Reghinul are un veteran care oricând poate face diferența, Vlad Bujor, jucător care a evoluat și în Liga 1. Aici îi mai putem menționa pe Enescu sau Murar, jucători care au evoluat într-un eșalon superior. Avantajul Avântului este pepiniera locală de juniori de calitate, jucători care vin la echipă cu o dorință mare să evolueze cât mai bine în fața celor apropiați.

În plus, jocul din ultima etapă, victoria clară de la Galda, 3-1, le dă speranțe reghinenilor într-un rezultat pozitiv.

Vlad Bujor în tricoul lui FC Botoșani, în Liga 1

Una peste alta, chiar dacă Mureșul pornește cu prima șansă, Reghinul trebuie să demonstreze că ambiția și dorința de a câștiga într-un astfel de derby poate fi superioară valorii individuale.

În prezent, cei de la ACS Tg Mureș sunt pe locul 6, cu 17 puncte, în timp ce Reghinul e pe locul 8, cu 11 puncte.

Să fie fotbal !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*