Avancronică de meci – Avântul Reghin – Metalurgistul Cugir

Vineri, 27 octombrie, începând cu ora 15:00, Avântul Reghin va da piept cu Metalurgistul Cugir într-un meci în care ambele echipe au nevoie foarte, foarte mare de puncte. Meciul contează pentru etapa a 10-a din Seria a 9-a din Liga a III-a.

Cum niciuna dintre echipe nu ,, plănuia ” să fie aşa jos, meciul este cu o importanţă mare pentru ambele echipe.

Gazdele de astăzi, Avântul, vin după un 1-1 pe terenul celor de la Viitorul Cluj. A fost un meci de luptă, un meci în care cele două echipe şi-au disputat dominaţia teritorială. Totuşi, echipa mai prezentă a fost cea reghineană care avea o posesie de 64 de procente după primul mitan.

Partea a doua a fost mai echilibrată, fără mari ocazii de poartă. După o fază încâlcită, Reghinul primea un gol în urma unui corner. Era minutul 89. Apoi, la nici două minute distanţă, după o acţiune colectivă destul de frumoasă, Ghiţă egala. Ba mai mult, reghinenii puteau da lovitura în final dar şutul trimis de aceştia nu a prins cadrul porţii.

Reghinul a avut evoluţii oscilante în acest început de sezon. Cele mai concludente meciuri sunt cele de pe teren propriu cu Gloria Bistriţa şi Unirea Ungheni, două candidate la promovare. Ambele meciuri au fost fără istoric însă cu direcţii diferite.

Dacă în primul Reghinul nu a contat, Bistriţa câştigând cu 2-0 dar scorul putând fi mai mare, în cel de-al doilea, cu Ungheniul, Reghinul a dominat autoritar partida. Au jucat perfect din punct de vedere defensiv şi câştigau cu 2-0 după golurile lui Truţă (foto jos) şi Panga.

De partea cealaltă, Metalurgistul Cugir, conduşi de pe bancă de Ion Ilie şi-au impus play-off-ul înainte de acest început de sezon. Totuşi, de multe ori socoteala de acasă nu prea se potriveşte cu cea din târg şi Cugirul, momentan, ocupă locul 5, cu 14 puncte după 9 întâlniri.

Vin după o infrângere, pe terenul rivalei din judeţ, Unirea Alba Iulia, la capătul unui meci foarte, foarte disputat. Au o serie de jucători cu experienţă printre care Selagea, Vitinha sau Şaucă şi cu siguranţă nu concep să rateze play-off-ul, mai ales că sezonul trecut, dacă nu pierdeau atât de multe puncte în play-off cu rivala de judeţ menţionată mai sus, poate ajungeau să dispute un baraj de promovare pentru Liga a 2-a.

,, Ne așteaptă un meci greu vineri pe teren propriu împotriva Cugirului, pe care spre rușinea noastră nu am reușit niciodată să o învingem! De locul ocupat în clasament, golurile marcate si chiar cele primite nu suntem mulțumiți deloc si ne dorim ca vineri în fata publicului reghinean sa spargem gheata in fata echipei oaspete si sa incepem sa urcam în clasament! Hai Avantul! ” – Luca Paul – mijlocaş Avântul Reghin ( foto jos )

Interesant este că, până acum, Reghinul nu a câştigat vreodată în faţa celor de la Metalurgistul Cugir. Au fost 7 meciuri între cele două echipe, 6 victorii pentru cei din Alba şi un egal. O statistică destul de curioasa pentru că timpul ne-a demonstrat că Reghinul joacă mult mai bine împotriva formaţiilor care sunt cotate superior. În anul în care Miercurea Ciuc promova în liga a 2-a după ce a dominat autoritar seria, Reghinul reuşea să se impună pe teren propriu contra acestora, 1-0, fiind una din puţinele formaţii care au luat punct cu ciucanii, la fel cum în sezonul trecut, Reghinul lua un punct pe teren propriu uneia dintre fruntaşele de până acum in Liga a 2-a, Corvinul Hunedoara.

Meciul se va disputa pe stadionul ,,Avântul ” din Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*