Jocul-concurs internațional Cangurul lingvist – Engleză dă startul înscrierilor

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) vă anunță cu plăcere că în luna octombrie se dă STARTUL înscrierilor la Jocul-concurs internațional Cangurul lingvist – Engleză.

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri-concurs își redeschide porțile pentru toți iubitorii limbii engleze, gata să îi incite cu subiecte atractive și să le testeze abilitățile. Data la care se va susține Cangurul lingvist – Engleză este 16 noiembrie 2023.

Cangurul lingvist testează cunoștințele de limbă şi civilizație, intuiția, logica, viteza de reacție. Sunt propuse elevilor 6 niveluri de competenţe. Fiecare elev poate să aleagă nivelul care se potrivește cel mai bine cu gradul său de pregătire și la care consideră că va obține cel mai bun punctaj. Evaluarea participanților se face conform criteriilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL). Pot participa toți elevii din clasele I-XII care nu sunt vorbitori nativi ai limbii engleze sau care nu au frecventat o școală cu predare în limba engleză mai mult de doi ani.

16 noiembrie 2023 este ziua susținerii concursului

Cum este structurat jocul-concurs?

Testul Start (recomandat elevilor din clasele I – II) conține 25 itemi, iar Story (recomandat claselor III-IV)conține 30 de itemi. Testele Joey, Wallaby, Grey Kangaroo şi Red Kangaroo sunt compuse din câte 50 de itemi, dintre care se punctează cel mult 40 de itemi, primii la care s-a răspuns corect sau greşit. Fiecare elev își va alege nivelul la care consideră că va obține cel mai bun punctaj.

Cei interesați pot consulta regulamentul vizitând www.cangurul.ro la adresa aceasta.

Cum se va susține jocul-concurs?

Concursul se va susține în două moduri:

– offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților

Responsabilul de concurs se înscrie ca organizator pentru centrul de testare din şcoala sau liceul la care activează în postura de cadru didactic pe https://stars-org.net/inscrieri/#ro. Acesta transmite, prin e-mail sau telefonic, numărul de participanți care doresc să achiziționeze revista cu teste. În revistă se vor regăsi foaia de răspuns și diploma de participare. După concurs, foile de răspuns se trimit prin poștă la adresa noastră de corespondență. În acest caz, înscrierea elevilor se face până la data de 6 noiembrie 2023.

– online, pe platforma cangurul.net

Părinţii îi pot înscrie individual pe copiii lor pentru a susţine online concursul urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro. Responsabilul de concurs poate de asemenea să îşi înscrie elevii pentru a susţine concursul online, caz în care comunică elevilor codul său de organizator (format din cinci cifre). La înscriere, fiecare participant primeşte codul (de forma 12345-ABCD). Cu ajutorul acestui cod, elevul poate susţine concursul pe platforma www.cangurul.net.

Susținerea online va avea loc pe niveluri, după următorul calendar: pentru testele START și STORY de joi, 16 noiembrie, ora 12:00, până luni, 20 noiembrie, ora 20.00; pentru testele JOEY, WALLABY, GREY KANGAROO și RED KANGAROO — joi, 16 noiembrie, orele 17:00-22:00.

Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor.

Pentru a accesa platforma şi implicit subiectele, fiecare elev trebuie să dispună de un cod de participare UNIC, format din cinci cifre şi patru litere (exemplu 12345-ABCD). Codul se primeşte prin e-mail după achiziţionarea produsului digital de pe editurasigma.ro, în cazul înscrierii individuale.

Elevii vor primi diplomă de participare și analiza testului.

Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european. Oferta Edu+, definită în regulamentul jocului-concurs Cangurul lingvist – Engleză aduce beneficii suplimentare însemnate profesorilor responsabili de concurs, inclusiv rolul de redactor coordonator al unui număr din revista „EduȘcoală”.

Elevii se pot pregăti pentru jocul-concurs Cangurul lingvist – Engleză folosind testele de antrenament de pe www.editurasigma.ro, alegând din secţiunea „Cangurul”, opţiunile „Teste de antrenament”şi „Limba engleză”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*