Hangar pentru gararea unui avion pentru intervenții aeromedicale SMURD

În cadrul ședinței ordinare a fost aprobat construirea unui hangar pentru gararea unui avion pentru intervenții aeromedicale SMURD și rectificarea bugetului Filarmonicii și al Teatrului Ariel.  

În urma încasării sumei de 2% din impozitul pe venit, județul Mureș a primit de la guvern o rectificare de 14,1 milioane de lei care poate fi repartizat între instituțiile culturale  subordonate Consiliului Județean Mureș, mai precis Teatrului Ariel și Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.  În urma aprobării consilierilor Filarmonica a primit 9,2 milioane de lei, Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel a încasat suma de 4,8 milioane de lei. 

De asemenea a fost aprobată suma de 1,1 milion de lei aferentă cofinanțării proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Mureș în perioada 2014-2020, Zona Luduș, Grebenișu de Câmpie. În același timp, Consiliul Județean Mureș a votat solicitarea adresată Consiliului Local al orașului Ungheni pentru trecerea unui teren din domeniul privat al orașului în domeniul privat al Județului Mureș. Este vorba despre un teren de 24.000 mp, în vederea amenajării unui hangar pentru gararea unui avion pentru intervenții aeromedicale, cu plata contravalorii acestuia, în sumă de 2,2 milioane de lei. Suma de 2,2 milioane de lei urmează a fi prevăzută în bugetul județului și achitată orașului Ungheni. 

A fost aprobat participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș în calitate de partener în proiectul „Program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, implementat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. În calitate de partener Direcția garantează identificarea grupului țintă și acordare de sprijin informare, și conștientizare pe tema serviciilor de screening al cancerului de col. 

Un alt proiect de hotărâre aprobat vizează dezvoltarea infrastructurii Unității de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul Spitalului Municipal Târnăveni. Au fost adoptate indicatorii tehnico-economici pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru extinderea corpului de clădire cu un corp independent ce va avea funcțiunea de casă a liftului dotat cu ascensor pentru persoane și targă.

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției asfaltare acostamente pe DJ135 Sânișor – Măgherani – Sărățeni, și lărgirea unui tronson de drum județean DJ154E la Solovăstru și Jabenița. 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*