Teste gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV la Ernei şi Ibăneşti

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 22-23 septembrie 2023, în localităţile Ernei şi Ibăneşti, din judeţul Mureş.

Programul caravanei în perioada 22-23 septembrie 2023 este următorul:

  • Ernei – 22.09.2023 – intervalul orar 10.00-14.00 (lângă Primăria Ernei);
  • Ibăneşti – 23.09.2023 – intervalul orar 11.00 – 17.00 (lângă Primăria Ibăneşti);

Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!!!

Specialistul este acolo pentru sănătatea femeii, iar cele 5 minute petrecute la caravana de screening pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV pot fi esentiale pentru viitorul şi sănătatea ei şi a familiei ei.

Aşadar, invităm toate femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin. Descoperit la timp şi tratat corect, cancerul de col uterin poate fi vindecat.

IMPORTANT

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*