
Petry Group dezminte informațiile false cu privire la infectarea cu antrax
În contextul recentelor zvonuri care au circulat în spațiul public cu privire la existența unui focar de antrax la fabrica noastră de carne, dorim să informăm opinia publică și partenerii noștri de afaceri că aceste informații sunt complet false și fără fundament.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș au demarat o anchetă epidemiologică pentru a investiga aceste acuzații. Rezultatele preliminare ale probelor biologice recoltate NU confirmă infecția cu antrax (Bacillus anthracis).
În data de 24 august, Direcția de Sănătate Publică Mureș a dat publicității un comunicat care arată că în data de 21.08.2023 instituția a fost informată telefonic, de personalul de specialitate al Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, cu privire la suspiciunea de infecție cu Bacillus anthracis (antrax – n.r.) a două persoane de sex masculin în vârstă de 46 ani, respectiv 54 ani.
Ancheta epidemiologică a infirmat însă această suspiciune.
„Ambii pacienți au participat la sacrificarea și tranșarea unei bovine. Anterior internării în Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, ambii pacienți s-au prezentat la Secția de Boli Infecțioase I, a Spitalului Clinic Județean Mureș, unde au fost stabilite următoarele diagnostice:
- un pacient a fost diagnosticat cu Celulită membru superior stâng. Necroză tegumentară post înțepătură de insectă;
- celălalt pacient a fost diagnosticat cu Ectima contagiosum în observație (zooviroză), Nodulii mulgătorului; Infecție cu Staphilococcus aureus MSSA.
Pacienților le-au fost recoltate probe biologice în vederea identificării agentului etiologic. Rezultatul nu confirmă infecția cu Bacillus anthracis.”
Continuăm să respectăm cele mai înalte standarde de siguranță
Petry Júlia, administrator Petry Group:
„Dorim să demontăm zvonurile false care circulă în anumite grupuri și platforme online. Una dintre aceste informații false sugerează că focarul de antrax ar fi pornit de la un măcelar care a vândut carne de la vite bolnave, fără să efectueze controalele veterinare necesare. Vrem să fim foarte clari: orice astfel de afirmații sunt total neîntemeiate și fără bază în realitate. Nici o situație de acest tip nu a avut loc în incinta abatorului nostru. Fiecare animal este supus unor teste riguroase efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor înainte de a intra în producție, dar și înainte să părăsească fabrica. Aceste practici stricte garantează că produsele noastre respectă standardele înalte de siguranță alimentară.
Dorim să subliniem faptul că siguranța alimentară și binele comunității sunt pentru noi o prioritate absolută. Dorim, de asemenea, să reamintim că de-a lungul a 140 de ani de meșteșug în fabricarea produselor de măcelărie, am păstrat întotdeauna un angajament neclintit față de calitate, tradiție și, mai presus de toate, igienă.
Sănătatea și siguranța clienților și colegilor noștri sunt mereu pe primul loc. Fiecare produs Petry este fabricat și ambalat cu cea mai mare atenție, în conformitate cu cele mai stricte și înalte standarde de igienă, într-un proces riguros și meticulos care garantează calitatea excepțională. Fiecare produs este creat cu mândrie și atenție, onorând moștenirea și cartea de bucate veche, ce stau la baza preparatelor noastre. Dorim să subliniem faptul că produsele noastre au fost onorate cu Marele Premiu al Valorii și Calității, o dovadă a angajamentului nostru neclintit față de excelență.
Apreciem comunicarea deschisă cu dumneavoastră și suntem profund recunoscători pentru încrederea și loialitatea pe care ne-o oferiți. Fabrica noastră de carne continuă să opereze respectând toate normele sanitare și standardele de calitate. Vă asigurăm că vom continua să oferim produse de cea mai înaltă calitate.„