Bootcamp STS 2023 reunește elitele IT&C din facultățile tehnice

A început a doua ediție a școlii de vară Bootcamp STS. Cei 20 de studenți de la facultăți cu profil tehnic din România și Republica Moldova care participă la școala de vară au avut primele întâlniri cu inginerii, specialiștii și IT-iștii Serviciului de Telecomunicații Speciale. Timp de o săptămână, vor experimenta împreună cele mai noi tehnologii din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației.

Prima zi a adus pentru studenți acces, în premieră, în Centrul de Management al Rețelelor (NOC-STS) care monitorizează 24/7 infrastructura, rețelele și echipamentele instituției și asigură servicii proactive și reactive de remediere a incidentelor din cadrul rețelelor și sistemelor securizate de telecomunicații speciale. Tinerii au vizitat și Centrul Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS), unde experții în securitate cibernetică gestionează toate tipurile de incidente și amenințări care pot afecta sistemele informatice administrate de către STS. Studenții au văzut, de asemenea, cum este construită arhitectura tehnică a Serviciului de urgență 112, dar și modul în care sunt preluate și operate apelurile de urgență ale cetățenilor.

Experiența IT&C pentru tinerii care participă la Bootcamp STS continuă în județul Brașov, chiar din această seară. În următoarele șase zile, studenții îi vor cunoaște pe cei mai buni specialiști ai STS și vor face schimb de idei cu aceștia în domeniile programare IT, securitate cibernetică, blockchain, centre de date, cloud computing, rețelistică, servicii securizate de comunicații voce-video-date, INFOSEC și infrastructuri critice.

Pe timpul școlii de vară, studenții vor lua parte la activități hands-on de asigurare a comunicațiilor securizate în teren, în cadrul unor exerciții practice organizate împreună cu Salvamont Brașov. Cu ajutorul autospecialelor din dotarea STS, ei vor vedea cum sunt furnizate conexiuni satelitare în zonele montane, chiar și în lipsa unor rețele publice. Participanții vor avea oportunitatea să viziteze și unul dintre cele mai moderne centre de date ale STS.

Cei 20 de tineri selectați să participe la Bootcamp STS sunt studenți la cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară și din Republica Moldova: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,  Universitatea Tehnică din Iași, Academia Tehnică Militară din București, Academia Forțelor Terestre din Sibiu și Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Bootcamp STS se înscrie în rândul evenimentelor prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale contribuie la consolidarea educației noilor generații de specialiști IT&C, prin oferirea accesului la cele mai noi tehnologii și instrumente de învățare.

A doua ediție a Bootcamp STS se desfășoară cu sprijinul: Bitdefender, BCR și CEC Bank.

Biroul de Presă al STS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*