13 persoane de la Centrul din Bărdeștiau ajuns aseara la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Informare de presă

Referitor la persoanele din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilităţi din localitatea Bărdești, județul Mureș.

La Serviciul UPU SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au ajuns, în seara zilei de 27 iulie 2023, 13 persoane majore provenind din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilităţi din localitatea Bărdești, județul Mureș.

Toate persoanele au beneficiat de evaluare medicală, majoritatea prezentând afecţiuni neuropsihiatrice. În urma evaluării, la 11 persoane nu s-au constatat probleme de natură medicală care să necesite intervenţie de urgenţă, acestea fiind transferate la Secţia Clinică Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Două persoane au rămas sub supraveghere în cadrul UPU SMURD al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru că starea lor a impus internare în secţii medicale.

Una dintre persoane era cu deficit neuropsihiatric accentuat şi caşectică, iar cea de-a doua prezenta sechele neurologice după un AVC, fiind imobilizată la pat, cu o patologie cardiacă cronică aflată sub tratament. La momentul examinării, prezenta o stare de deshidratare, ameliorată după tratament în UPU, şi patologie reno-urinară care necesită internare într-o secţie medicală.

Ambele persoane au fost reţinute şi internate pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Menţionăm că personalul medical nu a avut acces la dosarul medical al pacienţilor pentru a afla bolile de bază.

Biroul de presă

sursa foto: Centrul de Resurse Juridice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*