Ilie Frandăș și Sorina Bloj – cetățeni de onoare ai satului Fetești din Republica Moldova

În data de 8 iulie 2023 s-a desfășurat Ședința Comitetului Central al Asociațiunii la Despărțământul Reghin al Astrei.

„Distinși președinți și secretari de la despărțăminte ale Astrei din diverse localități precum Aiud, Alba Iulia, Bacău, Blaj, Brașov, Buzăul Ardelean, Dej, Făgăraș, Feștelița – Republica Moldova, Fetești – Republica Moldova, Mediaș, Năsăud, Sibiu, Șoncuta Mare și Târgu Lăpuș s-au adunat pentru a participa la acest eveniment special.

De asemenea, am avut onoarea de a avea alături conducerea centrală a Asociațiunii, inclusiv domnul președinte profesor universitar doctor Dumitru Acu și ceilalți membri care conduc această asociațiune culturală de prestigiu.,, au precizat reprezentanții Despărțămntului Astra Reghin.

În cadrul ședinței, Sorina Bloj și Iliei Frandăș au primit titlurile de cetățean de onoare al satului Fetești. Ilie Frandăș a fost recompensat și cu distincția Andrei Șaguna. ,,Nu m-am așteptat să fiu cetățean de onoare al satului Fetești din Republica Moldova. Aici am participat la diferite spectacole, acțiuni culturale. I-am ajutat să-și modernizeze grădinița, domnul Bâzgan a ajutat la modernizarea liceului de acolo. Nu e meritul meu! E meritul multora din zona Reghinului, care s-au implicat în această acțiune.,, spune Ilie Fradăș.

,,Am fost copleșită de această onoare. Nu m-am așteptat pentru că eu tot ce am făcut în viața asta nu am făcut pentru a aștepta o recompensă. Dar dacă sămânța de acum 10 – 15 ani a încolțit și oamenii au observat că a avut onoare și implicare în actele culturale și spirituale, înseamnă că a avut toul un rost,, a precizat Sorina Bloj.

,,Această adunare a subliniat puterea unității noastre și angajamentul nostru comun de a promova valorile și tradițiile culturale.

Suntem mândri să facem parte din această comunitate activă și să contribuim la păstrarea și promovarea obiceiurilor și culturii noastre. „ au precizat reprezentanții Despărțămntului Astra Reghin.

Foto: Facebook ASTRA Despărțământul Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*