Hala Agroalimentară din Reghin și-a deschis porțile

După o lungă așteptare, astăzi s-a deschis Hala Agroalimentară din Reghin.

Comercianții și producătorii de legume, fructe și produse lactate pot fi găsiți aici de luni până sâmbătă de la ora 6.30 la ora 21.00, iar duminica între orele 6.00 – 14.30.

,,Este un moment care ne aduce bucurie, un moment important pentru Municipiul Reghin. Iată că astăzi, 15 iunie 2023 am putut deschide porțile Halei Agroalimentare din Reghin. A fost o lucrare anevoioasă, cu multe obstacole, atât tehnice, cât și juridice. Putem să oferim în prezent cetățenilor din Reghin și nu numai, o hală modernă, curată și condiții impecabile. Cu această ocazie doresc să mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în acești ani pentru a ajunge unde suntem astăzi.,, a precizat primarul municipiului Reghin, Mark Endre.

Piața Mică nu se va închide. Doar secția de lactate a fost închisă deoarece nu existau condițiile necesare cerute de DSVSA. Astfel această secție a fost mutată în Hala Agroalimentară.

,,Era nevoie de o astfel de investiție, pe care o așteptam de mult. Este o hală agroalimentară care are toate standardele privind igiena și siguranța alimentelor. Începând de azi toți producătorii, care comercializează produse de origine animală sunt prezenți în această hală. Aceștia sunt verificați de către medicul veterinar și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Sunt produse pentru care dânșii garantează, având în vedere faptul că ei au unitățile, stânele autorizate de către DSVSA. Toate produsele de origine animală: ouă, lapte, produse lactate, produse din carne, miere de albine se vor comercializa în această hală agroalimetară,,spune Vasile Oprea, medic veterinar, în cadrul DSVSA Mureș.

Hala agroalimentară are o suprafață utilă de 2647 mp. Mese pentru comercianți și producători sunt în număr de 186, fiind ocupate până în momentul de față în procent de aproximativ 40% dintre acestea. ,,La sectorul lactate avem 26 de comercianți, care în mare parte sunt producători. Avem solicitări și pentru partea de produse din carne, însă actele nu sunt finalizate. ,, spune Vasile Chiorean, administratorul pieței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*