Maratonul Resuscitării, la Târgu Mureș

Cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență sunteți invitați să luați parte la #MaratonulResuscitării, care se desfășoară în Târgu-Mureș, în data de 27 mai, în intervalul orar 10:00-20:00

Unde?

– Shopping City Târgu Mureș
– Platoul Cornești

Participarea la eveniment este GRATUITĂ și nu necesită înscriere în prealabil.

Ce este Maratonul Resuscitării?

Maratonul Resuscitării este o inițiativă a SMURD Cluj preluată la nivel național de Fundația pentru SMURD împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, prin care ne dorim educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în situații de urgență.

Te întrebi acum de ce este important să participi?

Oferă-ne doar 30 de minute din timpul tău, iar noi îți garantăm că vei deprinde abilitățile necesare pentru a face diferența dintre viață și moarte.
Este fundamental să învățăm să recunoaștem rapid semnele stopului cardio-respirator, să apelăm la serviciile de urgență prin numarul unic european 112 și să începem aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajul medical specializat.

Cum se va desfășura Maratonul Resuscitării?

În cadrul evenimentului se vor desfășura ateliere practice unde medici, asistenți, paramedici și voluntari UPU-SMURD vă vor învață cum să reacționați în cazul în care unei persoane din jurul vostru i se oprește brusc inima sau se îneacă cu diferiți corpi străini. Atelierele vor cuprinde manevre de resuscitare cardio pulmonară, de eliberare a căilor respiratorii precum și poziția laterală de siguranță, atât pentru adult cât și pentru copil. Atelierele vor dura 30 de minute și se vor derula pe tot parcursul zilei.

Mai sunt și alte activități?

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș vă așteptă în ambele locații cu expoziție de tehnică operativă, demonstrații de descarcerare și informații esențiale oferite în cadrul centrului mobil de instruire a populației & a caravanei “ Fii pregătit”.

Totodată, părinții vor avea ocazia să primească informații esențiale referitor la urgențele pediatrice de către medicii pediatri din cadrul UPU SMURD Târgu-Mureș, În sesiuni special create pentru ei.

Atelierele de prim ajutor vor derula în continuu în intervalul orar mai sus menționat, iar programul sesiunilor speciale și a demonstrațiilor urmează sa fie comunicat cu câteva zile înainte de eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*