„Lut · Vas · Ciob”, în Parcul Arheologic de la Călugăreni

Cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, Centrul de Cercetare a Limesului Roman din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează sâmbătă, 22 aprilie 2023, între orele 11:00-16:00, în Parcul Arheologic de la Călugăreni, evenimentul intitulat „Lut · Vas · Ciob”, cu tema:  ceramica romană.

Vizitatorii vor avea ocazia să învețe despre istoria ceramicii, funcționalitatea vaselor descoperite și posibilitățile de interpretare a fragmentelor ceramice descoperite în situl arheologic. Cei interesați pot urmări o parte din procesul producției de ceramică, adică arta olăritului la roată. Totodată, specialiștii muzeului nostru vor restaura câteva vase la fața locului și vor explica procesele implicate în restaurarea lor.

În bucătăria romană vor avea loc demonstrații culinare, experimente arheologice și vom amenaja și o mini-expoziție despre funcționalitatea vaselor din Antichitate până astăzi. Asociația Milites Marisensis va prezenta viața militară. Generația tânără va avea șansa de a participa la un altfel de „săpături arheologice” explicate pe înțelesul lor, de la etapele incipiente care se referă la documentarea fragmentelor de vase descoperite, până la procesele de restaurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*