politia_romana

Politistii sunt la datorie de sărbătorile Pascale Catolice și Sărbătoarea Floriilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Mureș vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca sărbătorile Pascale Catolice și Sărbătoarea Floriilor să fie celebrate în siguranță de mureșeni.

În acest sens, peste 160 de polițiști vor acționa zilnic, în perioada 7 – 10 aprilie 2023, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, în zona lăcașurilor de cult din județ, a centrelor comerciale, piețelor, mijloacelor de transport în comun, cât și în zona unităților de alimentație publică.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Pe drumurile publice vor fi la datorie polițiștii rutieri, care vor întreprinde activități pe întreaga rețea de drumuri județene, pentru asigurarea fluenței circulației și siguranței deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație și la orele în care se înregistrează fluxuri importante de persoane.

Tradițional, în perioada Sărbătorilor de Paști, traficul rutier cunoaște o dinamica aparte, fapt pentru care participanților la trafic li se solicită să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicațiile polițiștilor rutieri și să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcașurilor de cult.

De asemenea, conducătorilor auto care se pregătesc să pornească la drum către destinațiile alese pentru a-și petrece weekendul li se recomandă:

– Să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan;

– Să poarte centura de siguranță, pentru protecția lor și a celor din jur;

– Să adapteze permanent viteza la condițiile meteo – rutiere, de drum și de trafic;

– Să evite să conducă dacă se simt obosiți, iar dacă urmează să parcurgă o distanță mai mare, să-și ia pauzele necesare refacerii forțelor;

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric.

Ținând cont de faptul că zilele de sărbătoare aduc odată cu ele multă agitație, mișcare și flux consistent de persoane, în special în centrele comerciale, mureșenii sunt sfătuiți să țină cont de un minim de măsuri de autoprotecție, pentru a preveni furtul oricăror obiecte de valoare.

Astfel, polițiștii îi sfătuiesc ca, în momentul în care se află la cumpărături, să evite, pe cat posibil, locurile aglomerate, să nu se înghesuie și să nu permită să fie înghesuiți, să păstreze banii asupra lor într-un loc inaccesibil, și nu în sacoșa de cumpărături sau în buzunarul de la spate al pantalonilor.

În cazul persoanelor care intenționează să plece de la domiciliu în perioada sărbătorilor, pentru ca revenirea să le fie lipsită de surprize neplăcute, li se recomandă să asigure bine ușile și ferestrele locuinței, să păstreze discreție raportat la pregătirile de plecare evitând postările pe rețelele de socializare precum și să își ia măsurile necesare de siguranță pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuințe.

Amintim faptul că, în situația în care ați luat la cunoștință, în orice mod, despre comiterea unei fapte antisociale, vă puteți adresa cu încredere la cea mai apropiată unitate de poliție sau să apelați Numărul Unic de Urgență 112!

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș urează tuturor Sărbători fericite și binecuvântate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*