Demararea proiectului „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Toplița – Lot 2”

Comunicat de presă

 Demararea proiectului „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Toplița – Lot 2”

UAT Municipiul Toplița demarează proiectul cu titlul: “Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Toplița – Lot 2”,finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare si Reziliență al României și din fonduri naționale.

Numele beneficiarului: UAT Municipiul Toplița, Strada Nicolae Bălcescu, nr. 14, jud. Harghita, CIF 4245178.

Titlu proiect: “Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Toplița – Lot 2”.

Program: Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare si Reziliență al României și din fonduri naționale.

Obiectivul proiectului: Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Toplița.

Obiectivul specific: Renovarea energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale de la adresele de mai jos, pentru reducerea consumului de energie cu cel puțin 50%, în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire anterior renovării, scăderea consumului anual de energie primară şi utilizarea de surse de energie regenerabilă, respectiv scăderea indicelui de emisii echivalente C02:

– Componenta 1 – Bl. A, Strada Mihail Kogălniceanu;

– Componenta 2 – Bl. C, Strada Ștefan cel Mare;

– Componenta 3 – Bl. E, Strada Ștefan cel Mare;

– Componenta 4 – Bl. D, Strada Miron Cristea;

– Componenta 5 – Bl. I, Strada Sportivilor.

Impactul proiectului: Proiectul presupune realizarea unor lucrări de reabilitare termică pentru creşterea eficienţei energetice. Prin implementarea acestui proiect, se vor aduce beneficii semnificative atât din punct de vedere al economisirii energiei care are un impact financiar semnificativ asupra proprietarilor, cât și din punct de vedere al protecției mediului, prin utilizarea resurselor naturale pentru producerea energiei.

Valoarea totală a proiectului: 26.234.244,23 lei inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă din PNRR 22.045.583,39 lei și 4.188.660,84 lei valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR, suportată de la bugetul de stat.

Data începerii și finalizării proiectului: 17.01.2023 – 17.01.2025

Codul proiectului: C5-A3.1-265

Date de contact: UAT Municipiul Toplița, Strada Nicolae Bălcescu, nr. 14, 0266-341871, poștă electronică: secretariat@primaritoplita.ro

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*