Pistă pentru biciclete, la Reghin

Cetățenii Municipiului Reghin se vor putea bucura în curând de piste pentru biciclete, după ce primarul Mark Endre a semnat la Ministerul Dezvoltării un contract de finanțare în valoare de 3.692.025 lei pentru realizarea primilor 4 km de pistă.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Investiția I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/ metropolitan.

Pista va fi amplasată pe malul Mureșului, având ca locație două trasee: primul traseu este Dig Mureș – strada Iernuțeni și al doilea traseu Dig Mureș – strada Koos Ferenc.

Traseele bicicliștilor au fost realizate în așa fel încât să asigure condiții de siguranță. Străzile pe care se vor defășura au un trafic redus, iar pe sectoarele pe care carosabilul nu poate oferi suficientă siguranță sau circulația bicicliștilor ar impune măsuri suplimentare de restricționare a traficului s-a ales varianta unor piste comune bicicliști/pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*