Moment emoționant pentru profesorul Ioan Conțiu, la retragerea din funcție

În cadrul evenimentului dedicat Unirii Principatelor Române, un moment impresionant a fost anunțul pensionării profesorului Ioan Conțiu, cel care a stat la conducerea Casei de Cultură aproape 19 ani.

Maestrul Ioan Conțiu și-a dedicat întreaga carieră promovării culturii reghinene, și-a pus sufletul în slujba artei și ne-a fermecat cu sunetul viorii sale.

Momentul de retragere dintr-o lungă carieră, de peste 40 de ani în slujba culturii municipiului Reghin a adus multe emoții, atât pentru profesorul Ioan Conțiu, cât și pentru cei prezenți în sala Casei de Cultură, care l-au aplaudat pe maestru la scenă deschisă.

Încă din studenție activitatea muzicală a fost pentru profesorul Ioan Conțiu un mod de a trăi. Înainte de Revoluție a lucrat o perioadă ca profesor la Clubul Tineretului unde se ocupa de Orchestra Populară, iar după anii 90 a predat vioara în cadrul Școlii de Muzică timp în care a reușit să insufle dragostea pentru instrument și elevilor. Cei care terminau clasa a VIII-a și rămâneau la liceele din Reghin își doreau să meargă la Casa de Cultură și să continue activitatea muzicală, în cadrul orchestrei Hora a Casei de Cultură ,,Dr. Eugen Nicoară”, formată după anul 1996.  ,,Într-un fel pepiniera era la Școala de Muzică, iar orchestra mare era la Casa de Cultură. Pentru un dascăl e  mare satisfacție când își vede elevii ajunși pe trepte înalte ale afirmării. Iar faptul că te depășesc ca și instrumentist, satisfacția este imensăpreciza profesorul Ioan Conțiu într-un interviu oferit postului Ardeal TV.

A privit cu seriozitate această muncă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. ,,Mulțumesc întregii comunități reghinene căreia i-am dăruit toate realizările pe care le-am avut de-a lungul celor 45 de ani de activitate artistică. Momentul retragerii din activitate este un moment cu mare încărcătură emoțională. Vă mulțumesc dumneavoastră, distins și onorat public și întregii comunități reghinene, care m-ați răsplătit de atâtea ori cu aplauzele dumneavoastră. Vă mulțumesc tuturor celor care, de-a lungul anilor, mi-ați oferit privilegiul de a conduce destinele instituției reprezentative a vieții culturale reghinene: Casa Municipală de Cultură ,,Eugen Nicoară” Reghin. Mulțumesc colegilor, mulțumesc tuturor colaboratorilor și, nu în ultimul rând, mulțumesc familiei mele care mi-a fost alături pe parcursul întregii mele cariere. Doresc să vă asigur, dragi reghineni, de toată recunoștința, considerația, stima și respectul meu!” a fost mesajul transmis de  profesorul Ioan Conțiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*