Comunicat de presă, „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comunicat de presă

 „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Municipiul Toplița – în calitate de beneficiar și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), au semnat în cursul lunii decembrie 2022, contractul de finanțare pentru proiectul proiectul „Achiziționare drone pentru inspectarea zonelor și situațiilor de risc din Municipiul Toplița”, cod proiect C10-I1.2-521. Proiectul are ca obiectiv asigurarea infrastructurii necesare compartimentelor de Cadastru, Urbanism, SVSU și Domeniul Public al Municipiului Toplița.

Beneficiile achiziționării dronelor, prin imaginile aeriene realizate cu ajutorul acestora, se reflectă în accelerarea și simplificarea actualizarii datelor spațiale și de obținere de date noi care vor ajuta comunitatea locală să se dezvolte și să îmbunătățească capabilitățile de managemant urban precum colectarea de date topografice și cadastrale, identificarea și supravegherea incendiilor și monitorizarea lucrărilor.

Valoarea totală acordată în cadrul Contractului de Finanțare este de 587.978,88 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 494.099,90 lei, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 93.878,98 lei.

Data începerii implementării proiectului ianuarie 2023. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 12 de luni, cu termen de finalizare în luna decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*