Apel de proiecte bazate pe inteligență artificială, finanțate prin Horizon 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați în proiectul AIplan4EU, o inițiativă finanțată de Comisia Europeană prin programul Horizon 2020 pentru dezvoltarea cercetării și inovării în domeniul inteligenței artificiale (AI).

Proiectul AIplan4EU are scopul de a dezvolta cea mai avansată tehnologie pentru planificare AI din Europa prin platforma AI4EU, demonstrând modul în care această tehnologie poate fi adoptată în diferite scenarii. Proiectul AIplan4EU va stimula utilizarea tehnologiilor de planificare, chiar și în întreprinderile non-tehnice și va încuraja cercetarea în domeniul planificării prin inteligență artificială  într-un mod modern, orientat spre aplicații integrate.

Planificarea și programarea automată reprezintă un punct central de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, cu scopul de a obține un model predictiv ce presupune identificarea unui curs de acțiuni care să permită atingerea unui obiectiv dorit. Acest domeniu a fost studiat încă de la începuturile cercetării AI, iar contribuția în această direcție, a cercetării europene, a fost una semnificativă de-a lungul deceniilor.

Scopul proiectului AIPlan4EU este de a distribui inovatorilor, IMM-urilor și altor companii cele mai recente tehnologii rezultate din ultimele cercetări finanțate de către Comisia Europeană.

Proiectul AIPlan4EU vizează atingerea următoarelor obiective:

  • Să facă planificarea accesibilă pentru inovatori, firme și IMM-uri
  • Să faciliteze integrarea planificării și a altor tehnologii TIC
  • Să asigure relevanța planificării într-o gamă largă de sectoare
  • Să faciliteze integrarea planificării în cadrul platformei AI4EU
  • Să faciliteze învățarea planificării pentru perfecționarea și recalificarea profesională și înlăturarea barierelor actuale în acest domeniu
  • Să faciliteze standardizarea și orientarea cercetării academice către aplicații

Apelul actual se adresează următoarele domenii de planificare: teritoriu, agricultură, industria manufacturieră, logistică, conducerea autonomă a vehiculelor, experimentare automată, roboti subacvatici.

Pentru mai multe detalii despre apel, despre aplicația AI4EU și proiectul AIPlan4EU și pentru a aplica, vă rugăm să accesați acest link. Data limită până la care se pot depune aplicații este: 31 ianuarie 2023.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare pentru înregistrare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Paul Ciortea,                 E-mail: paul.ciortea@adrcentru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*