Stop violenței domestice!

Anul acesta, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse continuă demersurile începute pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

În acest context, PSD cere sancționarea fermă a oricărui act de violența domestică și susține puternic orice demers al ministrului Gabriela Firea, pentru protecția femeilor și a copiilor, precum Strategia Națională 2022-2027, adoptată de guvern la finalul anului trecut.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei şi bărbați, a dezvoltat proiectul „VENUS”, prin care victimele violenței domestice primesc găzduire, consiliere vocațională și terapie prin grupuri de suport.

Rețeaua Națională Inovativă Integrată deține 42 de locuințe protejate în toate județele țării, unde se oferă 126 de servicii victimelor. De asemenea, există și 8 centre de asistență şi consiliere destinate agresorilor.

Victimele violenței domestice, ale discriminării pe criteriul de sex și ale traficului de persoane, au la dispoziție telefonul de urgență 0800.500.333 – HELPLINE.

Deputat, Dumitrița Gliga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*