Comuna Deda a devenit stațiune turistică de interes local

Veste bună pentru locuitorii comunei Deda, după ce Guvernul a adoptat miercuri, 28 decembrie Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local.

Pe lista celor 35 de noilor stațiuni turistice se numără și Deda.

,,Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.,, informează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

,,Această atestare înseamnă noi oportunități privind dezvoltarea comunei, printre care atragerea de investitori și noi finanțări, în scopul maximizării potențialului zonei. De asemenea, înseamnă o creștere a numărului de vizitatori și totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. De asemenea, comuna Deda va putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări dnei primar Lucreția Cadar și echipei din Primăria Deda pentru demersurile și stăruința de câțiva ani în scopul obținerii acestei recunoașteri pentru comuna Deda.,, spune deputatul Dumitrița Gliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*