Trăiește Românește, la Lucian Blaga

Elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga” din Reghin au marcat Ziua Națională a României printr-o serie de activități variate, desfășurate sub motto-ul ,,Trăiește Românește”.

,,Toți elevii liceului au fost implicați în celebrarea Marii Uniri. De la concurs cu tematică istorică realizat în aplicația  Kahoot la parada portului popular, de la concurs de proză și poezie ”Gânduri pentru țara mea” la târg de produse tradiționale și recital de cântec românesc, toate au creat o atmosferă de sărbătoare.

Concursurile s-au desfășurat pe parcursul săptămânii trecute și au oferit ocazia elevilor talentați în arta condeiului și a celor pasionați de istorie să își manifeste creativitatea și să își etaleze cunoștințele. La târgul de produse tradiționale clasele au organizat standuri cu vânzare de mâncare și deserturi tradiționale, iar banii obținuți vor fi folosiți în scopul achiziționării de materiale pentru refacerea marcajelor de pe cei 16 km de Via Transilvanica, între Brâncovenești și Adrian, unde liceul nostru este ”părinte de drum”. Parada portului popular a reunit elevi din mai multe clase care au purtat costumele tradiționale specifice etniilor din zona noastră. Recitalul de cântec românesc a fost susținut de elevi talentați cu voci frumoase și acompaniați de colegii din trupa de muzică a școlii. ”Trăiește Românește!” și-a dorit și a reușit să fie un ”moment de familie” în care elevi și profesori s-au simțit ”acasă” sărbătorind ziua noastră, a celor care simt și trăiesc românește.” spune profesor Moldovan Emilia – Consilier activități extrașcolare și extracurriculare.

Profesorii de istorie au organizat un concurs despre Marea Unire din 1918, în care elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” au răspuns la întrebări legate de acest eveniment, în cadrul unui joc Kahoot.  

,,Toți concurenții au dat dovadă de cunoștințe temeinice și s-au străduit să rezolve cerințele în cel mai scurt timp. Dintre cei care au dat răspunsuri corecte la toate întrebările, cei mai rapizi au fost: Romanți David din clasa a XI-a A, premiat cu locul I, urmat de Muntean Luana din clasa a X-a F, clasată pe locul al II-lea, și Hărșan Paul din clasa a XII-a F, situat pe locul III. Felicitări tuturor concurenților pentru entuziasmul de care au dat dovadă, oferindu-ne un nou prilej de mare bucurie prin evocarea faptelor mărețe și a realizărilor neamului românesc! – Székely Rozália, Profesor istorie.

,,Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Reghin a sărbătorit astăzi Ziua Nationala a Romaniei – „Trăiește românește”, realizând numeroase activități care ne fac mândri că suntem români. Elevii si profesorii au purtat cu mândrie portul national, iar corul liceului a avut un recital de cântec românesc. Catedra de limba și literatura română a anunțat câștigătorii concursului de poezie și proză „Gânduri pentru tara mea”, iar catedra de istorie a premiat elevii câștigători la concursul despre Marea Unire din 1918. – Profesor istorie, Crețu Cristina

,,Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Reghin a sărbătorit  astăzi Ziua Națională a României – „Trăiește românește”, realizând numeroase activități care ne fac mândri că suntem români. Elevii și profesorii au organizat o paradă a portului popular, purtând cu mândrie ia românească. Corul liceului a susținut un recital de cântec românesc, fiind coordonați de domnii profesori Friciu Aurelian și Movilă Ioan. Catedra de Limba și literatura română a anunțat câștigătorii concursului de poezie și proză „Gânduri pentru țara mea”, iar catedra de Istorie a premiat elevii câștigători la concursul despre Marea Unire din 1918. Mulțumim tuturor elevilor și profesorilor care au participat la realizarea acestor activități. La mulți ani, România! – Profesor istorie Géczi Eniko.

,,Împlinind o chemare spirituală, un glas național unanim, elevii Liceului Teoretic ,,L. Blaga” au transformat emoția în cuvânt și au compus câteva ,,Gânduri pentru țara mea”, concurs de creație literară ajuns la a doua ediție,, – Prof Lb rom Enyedi Raluca

Câștigătorii la categoria proză:

Premiul I: Chiverean Eliza

Premiul II: Șerbănaț Denisa

Premiul III: Toncean Andrada

Câștigătorii la categoria poezie:

Premiul I: Botoi Antonia

Premiul II: Friciu Geta

Premiul III: Gașpar Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*