,,E vremea colindelor”, festival-concurs, la Idicel Pădure

Cea de-a doua ediție a Festivalului – Concurs de datini și obiceiuri de iarnă intitulat ,,E vremea colindelor”, un eveniment care promovează păstrarea și prețuirea portului românesc, a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din zona județului Mureș, va avea loc în data de 10 decembrie, de la ora 9.00, la Biserica Ortodoxă din Idicel Pădure.

Acest Festival-concurs de datini si obiceiuri de iarnă a mai avut o ediție înainte de pandemie, fiind adresat elevilor de la ciclul primar, care vor participa cu colinde în grupuri de 5 – 9 persoane. Membrii grupului vocal vor purta costum popular din zona de proveniență.

,,Pentru a cunoaște istoria și identitatea națională trebuie să ne cunoaștem tradițiile și obiceiurile strămoșești. Într-o lume a tehnologiei, a noului, în care de cele mai multe ori se promovează elemente sintetice, adevăratele valori culturale încep să se piardă. Vina nu este a tinerei generații pentru că nu pot alege acele lucruri de calitate, cu valoarea culturală și spirituală, ci vina noastră, a adulților că nu punem accent tocmai pe ceea ce ne reprezintă, adică tradițiile și cultura populară.

Copiii sunt dornici să se învețe, să înțeleagă, să simtă și să facă. De aceea noi, cadrele didactice trebuie să le introducem cu pasiunea și priceperea noastră, respectul pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul local.

De asemenea, elevii și cadrele didactice vor putea cunoaște obiceiurile și tradițiile din alte zone ale județului.,, spun organizatorii.

Program:

9.00 – 10.00 – Primirea invitaților

10.00 – 13.00 – deschiderea festivalului concurs ,,E vremea colindelor,, – alocuțiunile invitaților și partenerilor

                      – desfășurarea festivalului-concurs

13.00 – 14.00 – jurizarea

                        – vizitarea muzeului ,,Amintiri din strămoși,,

                        – spectacol de colinde susținut de tinere talente

14.00 – 14.30 – premierea participanților

Un eveniment organizat de Școala Primară din Idicel Pădure și Școala Primară din Idicel, în colaborare cu Școala Gimnazială ,,Kemeny Janos,, din Brâncovenești, Primăria și Consiliul Local al comunei Brâncovenești, Muzeul Amintiri din Strămoși, Biserica Ortodoxă Idicel Pădure, Biserica Ortodoxă Idicel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*