Reghinul va avea bazin de înot didactic

Mark Endre, primarul municipiului Reghin a semnat acordul de finanțare pentru construirea unui bazin de înot didactic în orașul nostru. Semnarea acordului a avut loc în prezența vicepremierului Kelemen Hunor și a ministrului dezvoltării – Cseke Attila.

,,Având în vedere faptul că în momentul actual municipiul Reghin nu dispune de un bazin de înot acoperit, prin această investiție  se are în vedere asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea de activități sportive și de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut pentru toți iubitorii care practică sportul. Scopul principal urmărit este promovarea mișcării și sportului, îmbunătățirea structurii de agrement și totodată a stării de sănătate a populației tinere. Necesitatea asigurării unei dezvoltări durabile și echilibrate a infrastructurii la nivel local impune implementarea acestei investiții” spune Imola Grama, purtător de cuvânt a Primăriei municipiului Reghin.

Se preconizează că durata construcției va fi de un an și jumătate, bazinul va avea 25 x 15,4 metri, șase culoare de înot și va putea fi folosit atât de către copiii care învață să înoate cât și de toți membrii comunității locale.

,,Noua construcție va fi ecologică și eficientă energetic va fi echipată cu pompe de căldură și panouri solare, astfel încât mai mult de jumătate din energia necesară să poată proveni din surse regenerabile, iar costul de întreținere al piscinei să fie semnificativ mai mic” a adăugat Imola Grama.

Bazinul didactic va fi construit pe un teren situat în intravilanul municipiului Reghin, mai precis în incinta liceului Tehnologic ,,Ioan Bojor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*