Shoebox pentru Republica Moldova

Proiectul Shoebox- Bucurie în cutie se desfășoară și în acest an la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin. Shoebox – Bucurie în cutie este o campanie prin care se oferă cadouri copiilor defavorizați.  Cum procedăm? Ne alegem destinatarul, fie băiat sau fată, cu vârsta de 3-5 ani, 6-8 ani, 9-12 ani, 15-18 ani și  procurăm o cutie goală de pantofi.

,,Este important ca darurile să încapă într-o cutie obișnuită, fiindcă acestea se vor distribui copiilor, și nu am dori să existe diferențe. Apoi, facem un exercițiu de imaginație și ne transpunem în perioada copilăriei noastre, gândindu-ne ce am fi dorit să primim noi, ce cadouri care încap într-o cutie de pantofi ne-ar fi bucurat: rechizite, mici bucurii, articole vestimentare și produse de igienă. Se poate pune, de asemenea, o felicitare în care să ne exprimăm sentimentele. Este necesar ca toate obiectele să fie noi, chiar cu eticheta pe ele, dacă este cazul, deoarece ne dorim ca bucuria copiilor să fie deplină. Pasul următor este să ambalăm cutia de pantofi și să o etichetăm, menționând produsele pe care  le conține. Este important, pentru o mai bună organizare, ca toate cutiile să fie etichetate. Dacă cineva își dorește, poate să facă mai multe cadouri, alegându-și diferite vârste ale copiilor” spune prof. Mirela Cioloca, organizator.

Anul acesta cadourile vor ajunge în zona Cahul din Republica Moldova, în localitățile Hîrtop, Albota de Jos și Hagichioi.

,,Elevii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” au fost până acum foarte receptivi la astfel de activități din anii anteriori, spiritul de compasiune fiind foarte dezvoltat! Suntem mândri de ei!” spune Mirela Cioloca.

Termenul limită de colectare a cadourilor este data de 4 decembrie 2022.

Pentru alte informații, precum și pentru predarea cadourilor:

prof. Mirela Cioloca – 0757837545

bibliotecar Sanda Simon – 0747938709

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*