Dumitrița Gliga ,,Un pas spre normalitate: Legea laptelui și a produselor lactate, adoptată de Camera Deputaților,,

Deputatul Dumitrița Gliga spune că scopul legii inițiate de PSD este de a proteja cetățenii de marketingul înșelător, de a susține consumul laptelui produs în România și de a proteja procesatorii autohtoni.

,,Se creează astfel cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului prin:

  • inscripționarea de informații suplimentare pe etichetele produselor: indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, ingredientele primare folosite, reducându-se astfel concurența neloială;
  • produsele lactate autentice vor fi prezentate pe rafturi separate de cele pentru produse pe bază de lapte, cu adaos de grăsimi vegetale și alte produse vegetale.

Acestea din urmă se vor comercializa în spaţii de prezentare și vânzare, bine delimitate, cu atenționarea explicită a conținutului acestor produse.

Se înființează Observatorul Laptelui în cadrul direcției de specialitate a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în scopul monitorizării producţiei de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere si ofertă și a costurilor.

Se interzice folosirea denumirilor „Lapte” sau „Produse lactate” pe eticheta produselor care nu conțin lapte.,, spune deputatul Dumitrița Gliga.

Legea urmează a fi transmisă pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*