Brumărel la grădiniță găzduit de Grădinița P.P. nr 5 din Reghin

Curtea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 5 din Reghin a găzduit miercuri, 19 octombrie prima ediție a festivalului de toamnă ,,Brumărel la grădiniță”, sub forma unei expoziții cu lucrări ale copiilor, cu implicarea celor opt grupe ale unității.

Fiecare grupă și-a prezentat munca de la începutul anului școlar, marcând  astfel evaluarea primului modul, la care au luat parte și părinții preșcolarilor. Evenimentul ,,Brumărel la grădiniță” marchează o activitate în cadrul parteneriatului cu părinții, la Grădinița cu Program Prelungit Nr.5  Reghin.

Părinții și bunicii preșcolarilor, alături de directorul Anabella Holircă au vizionat scurte momente artistice pregătite de către copii și au admirat lucrările confecționate de aceștia în perioada septembrie și octombrie a anului școlar în curs.  „Brumărel la grădiniță” a reprezentat primul eveniment de după pandemie, în care au fost implicați părinții aducând multă emoție, bucurie și zâmbete atât celor mici cât și celor mari.

,,Valoarea acestui eveniment a reieșit din feedback-ul primit de la părinți, aceștia  manifestându-și dorința de a mai participa la astfel de evenimente, arătându-se extrem încântați de expoziție. Programul evenimentului fiind structurat într-o formă lejeră, dar veselă, a contribuit la ridicarea stării de bine a tuturor participanților, întărind relațiile de colaborare între părinți și cadre didactice și dezvoltând copiilor comportamente prosociale și sentimentul de apartenență la grup. Se spune că omul sfințește locul. Încărcați cu energia oferită unul altuia s-a creat o atmosferă de poveste, în care preșcolarii îndrumați de educatoare au cântat,  recitat, dansat și ,,dat viață” materialelor din natură confecționând diverse podoabe. Esența sărbătoririi acestei zile încurajează timpul de calitate petrecut împreună, educatoare- copil- părinte,  într-o frumoasă zi de toamnă, bucurându-se de propriile reușite, materiale și spirituale. Evenimentul a contribuit la dezvoltarea motivației în învățare a preșcolarilor, datorită faptului că acestora li s-a comunicat în prealabil că vor realiza lucrări pentru o expoziție dedicată părinților, în cadrul căreia vor canta și dansa,, spune colectivul cadrelor didactice de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*