Arestați pentru introducere în țară de droguri de risc și mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Târgu Mureş, au desfăşurat o acţiune, într-un dosar penal de introducere în țară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, în județul Arad – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, în urma căreia un bărbat şi o femeie au fost arestați preventiv.

La data de 27 mai a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureş – Serviciul Antidrog s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Astfel, la data de 7 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Târgu Mureş, au efectuat, în județul Arad – PTF Nădlac 2, o acțiune de prindere, în flagrant delict, a două persoane, un bărbat de 28 de ani şi o femeie, de 22 de ani, ambii din Hunedoara, bănuiţi de comiterea faptelor.

În urma acţiunii, au fost descoperite și ridicate 8,2 grame de cocaină și aproximativ 8 grame rezină de canabis.

Pe numele acestora, au fost puse în executare două mandate de aducere, cei doi fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş, pentru audieri.

După audierea acestora, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a reținerii, pentru de 24 ore, fiind prezentaţi Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ulterior, la data de 8 august 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și de I.G.P.F. – S.P.F. Nădlac 2.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*