Dezbateri publice pe tema construirii autostrăzii A8

Deputatul Dumitrița Gliga a participat în data de 3 august, la dezbaterile publice pe tema construirii autostrăzii A8, Târgu Mureș – Târgu Neamț, secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la autostrada A3. Pe teritoriul jud. Mures vor fi 25 de km, din toatal de 305.

Agenția pentru Protecția Mediului Mureș va lua o decizie în legătură cu emiterea acordului de mediu pentru secțiunea 1 a autostrăzii, care va traversa județul Mureș pe teritoriul unităților administrative Miercurea Nirajului, Gheorghe Doja, Crăciunești, Acățări, Păsăreni și Gălești.Toată lumea este nerăbdătoare să înceapă cât mai repede lucrările, dar avem în față un proiect foarte complex și studiile de evaluare a impactului trebuie să țină cont de toate componentele, atât cele referitoare la mediu, cât și impactul social.Vor fi montate panouri fono-absorbante pentru a scădea nivelul de zgomot, 4000 m de panouri doar în comuna Crăciunești și 1350 m, în comuna Gheorghe Doja – spre exemplu, garduri pentru ca animalele să nu pătrundă pe partea carosabilă, plase pentru păsări și ecoducte pentru animalele sălbatice.

După aprobarea solicitării de emitere a acordului de mediu, urmează realizarea studiului de fezabilitate, aprobare indicatori tehnici-economici, HG pentru exproprieri și în final licitația pentru proiectare și execuție. Termenul de finalizare al proiectului este anul 2026.Ca orice plecare la drum, cei mai importanți sunt primii pași, iar aceștia au fost făcuți. Nu ne rămâne decât să le urăm succes constructorilor și noi să circulăm cât mai curând pe A8.,, a precizat deputatul PSD, Dumitrița Gliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*