Târgul Cireșelor și Zilele Satului, la Brâncovenești

Sfârșitul acesta de săptămână suntem invitați la Brâncovenești unde se desfășoară tradiționalul Târg al Cireșelor, eveniment mult așteptat de localnici, dar și Zilele Satului.  

,,Mă bucur că reușim după doi ani să organizăm Târgul Cireșelor și  Zilele Satului. Din orașul înfrățit Diósd sunt așteptate 38 de persoane, care au ajuns la noi, joi seara urmând ca vineri, 1 iulie să mergem într-o excursie, la Bistrița pentru că în zona respectivă încă nu au fost. La întoarcere, seara vom marca, la Căminul Cultural aniversarea celor 15 ani de la înfrățire cu orașul Diósd. Cu această ocazie se va desfășura un program cultural cu formațiile de dansuri populare maghiare din Brâncovenești și Diósd.,, spune Ördög Ferencz, primarul comunei Brâncoveneşti.

Sâmbătă, programul se mută pe terenul de fotbal unde se vor desfășura câteva activități sportive precum concurs de biciclete, fotbal  6 +1, cross 50 – 100 m, lovituri de la 11 m, activități creative pentru copii, iar cei prezenți vor putea gusta din gulașul gătit la fața locului.

La orele serii, începând cu ora 21.00 se va desfășura pe scena Târgului concerte susținute de Tomy, Aurel Moldoveanu, Balász  Pali – concert live, momente urmate de un foc de artificii.

Ziua de duminică este dedicată tradiționalului Târg al Cireșelor unde cei prezenți, pe lângă posibilitatea de a achiziționa cireșe vor putea lua parte, începând cu ora 9.30, la programul cultural unde vor urca pe scenă formații din Brâncovenești, Diósd, Vălenii de Mureș, ansamblul Casei de Cultură Eugen Nicoară din Reghin, Maria Moldovan din Idicel Pădure. Surpriza pentru iubitorii de muzică populară este îndrăgita solista, Leontina Pop.

(foto: arhivă glasulvailor.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*