Dumitrița Gliga ,,𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐚𝐭𝐚𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐮𝐫𝐬̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐚𝐯𝐢𝐥𝐚𝐧,,

Deputatul PSD Dumitrița Gliga a participat la ședința comună a comisiilor raportoare și la mai multe dezbateri în ultimul an, pe tema atacurilor urșilor. ,,Demersul legislativ plecând de la premisa că înainte de toate trebuie protejată viața oamenilor, iar atacurile tot mai dese ale urșilor, soldate cu victime umane și pagube materiale, ne obligă să găsim urgent soluții pentru eliminarea acestui pericol pentru populație.,, spune deputatul Dumitrița Gliga.

Astfel, din totalul celor 223 de intervenții realizate în baza acestei ordonanțe de urgență, 82% s-au încheiat cu alungări, 12% relocări și doar 6% din cazuri s-au finalizat cu extragerea exemplarului agresiv.

,,Extinderea intervențiilor pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun în extravilanul localităților este considerată oportună, deși este unul din motivele trimiterii pentru reexaminare de către președinte.

Rapoartele atacurilor din anul 2021 arată că toate victimele sunt ca urmare a atacurilor în extravilan.

Pentru o mai bună gestionare a situației, se va realiza o evaluare a populației de urși de pe teritoriul României.

Proiectul de Legea privind intervenția de urgență în cazul atacurilor urșilor a fost adoptat ieri de plenul Camerei Deputaților, cameră decizională, urmând a fi transmis pentru promulgare.,, precizeză deputatul Dumitrița Gliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*